Fermentace

Fermentace - chutné a jednoduché recepty

46 recepty

Hledáte tip na recept z kategorie fermentace? Pak jste tu správně! Vyzkoušejte ještě dnes některý z těchto 46 receptů. Na přípravu receptů z kategorie fermentace si vyhraďte v průměru 10 - 4320 minut. Přesný čas přípravy najdete u každého receptu zvlášť, stejně jako přesný počet porcí, které vám z receptu vyjdou. Prohlédněte si naše oblíbené recepty - Nakládaní utopenci, vynikající hospodská klasika, Kimchi: korejský kvašený salát plný vitamínů, Nakládané tvarůžky recept, Ensaimada de Mallorca - jako stvořené pro milovníky dobrého a kvalitního jídla. Dobrou chuť!

Nejlepší kynuté těsto!

Jako pavučinka 🤌🏼 Na buchty / pizza šneky / skořicová hnízda ...

Bezový džus

Připravte si na léto osvěžující bezový džus.

Domácí likér z plodů černého bezu

Skvělý recept na domácí likér, který si určitě vychutnáte.

Kynuté lívance

Jemné a nadýchané zároveň

Burgerové housky

Neobtížný recept na nadýchané housky, po kterých už nikdy nebudete chtít ty kupované.

Smrkový sirup

Domácí sirup ze smrkových výhonků má jemnou a svěží chuť, která připomíná jehličný les. Je plný vitamínu C a pomáhá posilovat imunitní systém. Tento sirup lze použít do čaje, limonády nebo jako topping na palačinkách.

Víno z květů černého bezu

Domácí víno z květů černého bezu je skvělý a originální nápoj, který si můžete vychutnat během letních měsíců.

Buchty pečené v troubě

Buchty plněné marmeládou s polevou nahoře.

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno je vynikající a jedinečné víno, které můžete snadno připravit z pampelišek, které najdete téměř všude na jaře. Chutí je to víno velmi podobné medovině.

Kvásek z žitné mouky

Tento recept vám ukáže, jak si připravit vlastní kvásek z žitné mouky, který můžete použít pro pečení chleba nebo jiných pečiva. Proces je sice delší, ale výsledek stojí za to.

Víno z bazových plodů

Vynikající víno, které si můžete připravit sami doma z plodů bezu. Je jemné a aromatické, s sametově hladkou chutí.

Novoroční preclík

Novoroční preclík je tradiční pečivo, které se především v Německu a německy mluvících zemích peče a dává k Novému roku. Symbolizuje štěstí a požehnání pro nový rok. Preclík je sladký, měkký a nadýchaný a chutná skvěle s máslem nebo marmeládou.

Vánoční likér

Pomerančový likér jsem dělala několikrát, každý rok o Vánocích. Tento recept je skutečným skvostem mezi domácími tinkturami. Je sladký, ale ne přeslazený, s výraznou chutí čerstvých pomerančů a skvěle se hodí k podávání hostům na Štědrý den.

Švédský "Lussekatter"

Lussekatter neboli Luciiny kočky jsou tradiční švédské kynuté pečivo, které se peče na Lucii 13. prosince. Tento recept jsem připravila již několikrát a vždy se líbil mé rodině i hostům. Jsou měkké, mírně sladké a mají nepřekonatelnou šafránovou chuť. Z tohoto receptu je asi 20 kusů.

Kvasené zelí od babičky

Tento recept na tradiční kvasené zelí mám z rodiny, kde se předává z generace na generace. Babička nás učila, jak si užit zimu s bohatou chutí a vůní tohoto skvělého zelí.
Romi
Romi
Náhled receptu Eggnog
Videorecept

Eggnog

Tento jednoduchý recept vás naučí, jak si připravit ten nejlepší domácí vánoční eggnog. Nenechte si ho ujít!
INZERCE