INZERCE

Zdroj: fascinadora from Canva

Kvásek z žitné mouky

Tento recept vám ukáže, jak si připravit vlastní kvásek z žitné mouky, který můžete použít pro pečení chleba nebo jiných pečiva. Proces je sice delší, ale výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 100 g čerstvá žitná mouka Přidáno do
  • 100 ml voda Přidáno do
INZERCE

Postup

4320 min.
1. Krok

1. den: Smíchejte 50 g žitné mouky a 50 ml vody v čisté skleněné nádobě. Zakryjte plátnem a nechte stát na teplém místě.

2. Krok

2. den: Přidejte dalších 50 g mouky a 50 ml vody, promíchejte a nechte stát.

3. Krok

3.-5. den: Kvásek by měl začínat bublat a vytvářet kyselý zápach. Pokračujte ve krmění kvásku (50 g mouky a 50 ml vody) každý den.

4. Krok

6. den: Kvásek je připravený k použití. Pokud jej neplánujete použít hned, můžete jej uložit do ledničky a krmít jednou týdně.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty