INZERCE

Zdroj: Nataliia Sirobaba from Getty Images

Domácí likér z plodů černého bezu

Skvělý recept na domácí likér, který si určitě vychutnáte.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 500 g Plody černého bezu Přidáno do
  • 1 l vodka Přidáno do
  • 400 g cukr Přidáno do
  • 2 pomeranče Přidáno do
INZERCE

Postup

1440 min.
1. Krok

Ovoce černého bezu nasbíráme a důkladně očistíme.

2. Krok

Pomeranče dobře umyjeme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k bazovým plodům.

3. Krok

Směs přelejeme vodkou a necháme louhovat na tmavém a chladném místě po dobu 2 týdnů.

4. Krok

Po uplynutí 2 týdnů sceďte směs a změřte přelitou vodku.

5. Krok

Do každých 0,5 l vodky přidáme 400 g cukru a vaříme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Necháme vychladnout.

6. Krok

Hotový likér přelijeme do lahví. Likér je ihned připraven k konzumaci, ale jeho chuť se zlepšuje s časem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty