INZERCE

Zdroj: Nataliia Sirobaba from Getty Images

Domácí likér z plodů černého bezu

Skvělý recept na domácí likér, který si určitě vychutnáte.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 500 g Plody černého bezu Přidáno do
  • 1 l vodka Přidáno do
  • 400 g cukr Přidáno do
  • 2 pomeranče Přidáno do
INZERCE

Postup

1440 min.
1. Krok

Ovoce černého bezu nasbíráme a důkladně očistíme.

2. Krok

Pomeranče dobře umyjeme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k bazovým plodům.

3. Krok

Směs přelejeme vodkou a necháme louhovat na tmavém a chladném místě po dobu 2 týdnů.

4. Krok

Po uplynutí 2 týdnů sceďte směs a změřte přelitou vodku.

5. Krok

Do každých 0,5 l vodky přidáme 400 g cukru a vaříme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Necháme vychladnout.

6. Krok

Hotový likér přelijeme do lahví. Likér je ihned připraven k konzumaci, ale jeho chuť se zlepšuje s časem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Saláty

264 recepty

Dorty

315 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2769 recepty

Houby

119 recepty

Dezert

1861 recepty

Pečivo

517 recepty

Masové pokrmy

1363 recepty

Smažené

487 recepty

Banán

161 recepty

Sušenky

20 recepty