INZERCE
Zdroj: Nataliia Sirobaba from Getty Images
Domácí likér z plodů černého bezu
Skvělý recept na domácí likér, který si určitě vychutnáte.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 500 g Plody černého bezu
- 1 l vodka
- 400 g cukr
- 2 pomeranče
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
1440 min.
1. Krok
Ovoce černého bezu nasbíráme a důkladně očistíme.
2. Krok
Pomeranče dobře umyjeme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k bazovým plodům.
3. Krok
Směs přelejeme vodkou a necháme louhovat na tmavém a chladném místě po dobu 2 týdnů.
4. Krok
Po uplynutí 2 týdnů sceďte směs a změřte přelitou vodku.
5. Krok
Do každých 0,5 l vodky přidáme 400 g cukru a vaříme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Necháme vychladnout.
6. Krok
Hotový likér přelijeme do lahví. Likér je ihned připraven k konzumaci, ale jeho chuť se zlepšuje s časem.