Zdroj: LisaaMC from Canva
Dušená kapusta podle Pohlreicha
Tento recept na dušenou kapustu pochází od jednoho z nejznámějších českých kuchařů, Zdeňka Pohlreicha. Jde o tradiční pokrm, který Pohlreich doporučuje servírovat jako přílohu k masu, například k některému z jeho oblíbených pokrmů, vepřovému pečení.
Ingredience
- 1 hlava bílé kapusty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Špekáček nebo slaninu na osmažení
- sůl a pepř
- 1 lžíci mouky
- jablko
- ocet
Nejnovější letáky
Postup
Kapustu očistíme, nakrájíme na nudličky a necháme ji okapat.
Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
Smažíme spek na pánvi. Přidáme cibuli a česnek.
Do pánve přidáme kapustu a mícháme, dokud se nezačne kapusta \potit\ Poté ji necháme dusit do měkka.
Přidáme mouku a jablko nakrájené na nudličky, vše smažíme a podle potřeby doléváme vodou.
Před koncem vaření přidáme do kapusty ocet, sůl a pepř podle chuti.
Kapustu necháme ještě chvíli podusit a poté ji můžeme podávat.