INZERCE

Zdroj: Pixabay

Italský zbruf

Italský zbruf je tradiční italské jídlo plné citlivě kombinovaných chutí. Jde o druh pokrmu podobný lasagně, avšak s tím rozdílem, že se vrství těstoviny s omáčkou a sýrem, a to vše se zapéká v troubě. Připravuje se hlavně v severní Itálii, konkrétně v regionu Ligurie.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g těstovin Přidáno do
  • 1 l rajčatové omáčky Přidáno do
  • 200 g mozzarelly Přidáno do
  • 100 g parmazánu Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 1 lžička sušené bazalky Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si na olivovém oleji orestujeme česnek, přidáme rajčatovou omáčku, osolíme, opepříme a přidáme sušenou bazalku. Necháme povařit cca 15 minut.

2. Krok

Troubu předehřejeme na 180 °C. V zapékací misce střídavě vrstvíme těstoviny, rajčatovou omáčku, nadrobno nakrájenou mozzarellu a parmazán. Poslední vrstvou by měl být sýr.

3. Krok

Zapékáme asi 30 minut, dokud se vršek krásně nezapeče a nezíská zlatohnědou barvu.

4. Krok

Necháme chvilku odpočinout a poté podáváme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty