Zdroj: Pixabay
Italský zbruf
Italský zbruf je tradiční italské jídlo plné citlivě kombinovaných chutí. Jde o druh pokrmu podobný lasagně, avšak s tím rozdílem, že se vrství těstoviny s omáčkou a sýrem, a to vše se zapéká v troubě. Připravuje se hlavně v severní Itálii, konkrétně v regionu Ligurie.
Ingredience
- 500 g těstovin
- 1 l rajčatové omáčky
- 200 g mozzarelly
- 100 g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř
- 1 lžička sušené bazalky
Nejnovější letáky
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si na olivovém oleji orestujeme česnek, přidáme rajčatovou omáčku, osolíme, opepříme a přidáme sušenou bazalku. Necháme povařit cca 15 minut.
Troubu předehřejeme na 180 °C. V zapékací misce střídavě vrstvíme těstoviny, rajčatovou omáčku, nadrobno nakrájenou mozzarellu a parmazán. Poslední vrstvou by měl být sýr.
Zapékáme asi 30 minut, dokud se vršek krásně nezapeče a nezíská zlatohnědou barvu.
Necháme chvilku odpočinout a poté podáváme.