:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/wC0UFpfWyHKEgcqex0w2/e7dce10fadae93beb23f67332c8bcc.jpeg)
Jahodovo-čokoládový dort
Lehké spojení jahodové a čokoládové chuti a to vše bez pečení
Ingredience
Základ
- 200 g sušenky
- 100 g rozpuštěné máslo
Čokoládová vrstva
- 1 čokoládový pudink
- 400 ml mléko
- 2 pl Holandské kakao
- 200 g zakysaná smetana
- 9 g Želatina
- cukr
Jahodová vrstva
- 1 hrnek mražené jahody
- 100 g smetanový sýr
- 200 ml sladká smetana
- 1 ztužovač šlehačky
- 30 g Želatina
- 1 pl citronová šťáva
- cukr
Čokoládová ganáž
- 150 g mléčná čokoláda
- 80 ml sladká smetana
- 1 pl máslo
Nejnovější letáky
Postup
Rozmixované sušenky si smícháme s máslem a natlačíme je na dno dortové kulaté formy (20cm)
Na čokoládovou vrstvu si smícháme pudinkový prášek, kakao asi 3 lžíce cukru s 200 ml mléka a zbylých 200 ml mléka si zahřejeme, pak přidáme i pudink a mícháme dokud dostatečně nezhoustne, odstavíme a necháme trochu vychladnout
Do pudinku dáme zakysanou smetanu, v troše vody smíchanou práškovou želatinou (malý sáček 9g) a cukr dle chuti, vše spojíme v krém a ten rozprostřeme na sušenkový základ a dáme do chladničky, aby ztuhnul
Na jahodovou vrstvu si mezitím rozmixujeme rozmrazené jahody s citronovou šťávou a 2PL cukru, dáme stranou
Smetanu se ztužovačem, smetanovým sýrem a cukrem dle chuti vyšleháme do tuha a přimícháme rozmixované jahody plus instantní práškovou želatinu (sáček 30g)
Tento hotový jahodový krém vrstvíme na ztuhlou čokoládovou vrstvu a dáme na pár hodin do chladničky (klidně přes noc)
Na ganáž si zahřejeme smetanu a přidáme do ní po kouskách čokoládu a mícháme, až se rozpustí, dáme lžíci másla pro lesk
Ganáž necháme lehce vychladnout a rozvrstvíme ji na dort, zdobíme dle libosti třeba čerstvými jahodami, posypkami Dobrou chuť 🍓