Zdroj: Youtube
Hraběnčiny řezy, neodolatelný český moučník
Hraběnčiny řezy jsou perfektní český zákusek, jako stvořené k nedělní kávě. Nezaberou příliš času, jsou chutné, vláčné, voňavé a příprava zabere maximálně hodinku.
Ingredience
Těsto
- 400 g polohrubé mouky
- 100 g krystalový cukr
- 200 g máslo
- 4 žloutky
- 2 lžíce mléka
- 1⁄2 prášek do pečiva
Náplň
- 6 velkých jablek
- 1 vanilkový cukr
- 1 skořicový cukr
- vlašské ořechy
Ušlehané bílky
- 4 vaječné bílky
- 100 g moučkového cukru
Nejnovější letáky
Postup
Polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, máslo, žloutky a mléko smíchejte v míse a vypracujte hladké těsto. Z něj odkrojte třetinu a dejte zmrazit. Zbylé dvě třetiny si vyválejte na velikost plechu a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozprostřete. Dále budete potřebovat jablka, ořechy, vanilkový a skořicový cukr. Oloupejte přibližně 6 velkých jablek, nastrouhejte na hrubém struhadle a rozprostřete na těsto. Oslaďte jedním balíčkem vanilkového cukru a přidejte skořicový cukr podle chuti. Přisypte dvě hrsti vlašských ořechů. Ušlehejte 4 bílky se 100 g moučkového cukru do sněhu a rozetřete na plech. Nastrouhejte těsto z mrazáku a posypte moučkovým cukrem. Pečte v troubě rozřehřáté na 175° po dobu 30 min. Posypte moučkovým cukrem.
Komentáře (3)
Právě jdu pect
Super recept dělávám roky
Budu péct