Zdroj: Vadim Agapov from Getty Images
Domácí paštika z pečeného masa
Táto vynikající domácí paštika s jemnou chutí pečeného masa je skvělým doplňkem k jakémukoli posezení u stolu. Jednoduchá na přípravu a ohromující na chuti, tato paštika určitě zaujme vaše hosty.
Ingredience
Maso a marináda
- 500 g bravčové stehno
- 1 lžička mletá paprika
- 1 lžička sůl
- 1 kus cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička mletý pepř
- 150 ml pivo
Paštika
- 100 g máslo
- 3 lžíce Želatina
- 150 ml Smetana
- 2 lžíce Hořčice
Nejnovější letáky
Postup
Očistěte maso a nakrájejte na kostky. Poté smíchejte mletou papriku, sůl, pepř, nasekanou cibuli a česnek do piva a marinádu vlijte na maso. Nechte marinovat přes noc.
Maso spolu s marinádou vložte do pekáče, přikryjte a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 90 minut.
Pečené maso nechte vychladnout, pak ho rozmačkejte na jemnou kaši. Přidejte máslo, smetanu, hořčici a želatinu rozpuštěnou ve troše teplé vody. Směs vymíchejte do hladka.
Nalijte směs do misky nebo formy a nechte vychladit. Poté paštiku vložte do lednice, kde ji nechte želatinovat.
Podávajte chlazenou s čerstvým chlebem nebo toastem. Dobrou chuť!