Zdroj: suriya007 via iStockPhotos
Farmářský řízek po babičkovsku
Tento recept mám od své milované babičky, která jako zkušená kuchařka vždy připravovala ve své malé kuchyni kouzelná jídla. Díky výrazné chuti a křupavé obloze jsou BauernSchnitzel mým nejoblíbenějším pokrmem. A nejlepší na něm je, že je tak snadný na přípravu, že bude mít naprostý úspěch i ve vaší kuchyni.
Ingredience
- 4 Vepřový řízek
- sůl a pepř
- 1 vejce
- 100 g Drobky
- 100 g hladká mouka
- 200 g Houby
- 1 velké Cibule
- 200 g slanina
- 4 Brambory
- 100 ml Cream
- 2 KL Řepkový olej na smažení
- 1 svazek Petržel
Nejnovější letáky
Postup
Přípravu farmářských řízků začněte naklepáním řízků. Ujistěte se, že jsou rovnoměrně tenké, abyste zajistili rovnoměrnou dobu pečení. Řízky osolte a opepřete.
V misce rozšlehejte vejce a připravte si další misku se strouhankou. Kotlety namočte nejprve do vejce a poté do strouhanky. Dbejte na to, aby byly řízky zcela obalené ve strouhance.
Na pánvi rozehřejte řepkový olej a osmažte řízky dozlatova. Obvykle to trvá asi 4 minuty z každé strany. Udržujte teplotu na střední úrovni, aby se nepřipálily.
Zatímco se řízky smaží, nakrájejte brambory, cibuli, houby a slaninu na malé kostičky. Smažte je společně na jiné pánvi, dokud nebudou křupavé. Poté přidejte smetanu a nechte směs dusit, dokud nezíská krémovou konzistenci.
Nakonec položte eskalopy na talíře, navrch rozetřete směs slaniny, hub a smetany a ozdobte petrželkou.
A hlavně si svůj Bauernschnitzel vychutnejte s úsměvem a podělte se o něj s lidmi, které máte rádi!