Domácí ramen – bohatý houbový vývar, pružné nudle Soba
Dokonalá miska vegetariánského pohodlí! Dneska jsem si připravili domácí ramen – bohatý houbový vývar, pružné nudle Soba a hromada lahodných ochucovadel.
Ingredience
- 15 g sušených hub shi také
- 1 l Převařené vody
- 2 Lžíce tmavé sójové omáčky
- 25 g tmavé miso pasty
- 15 ml rybí omáčky
- 200 g nudle Soba
- 150 g tofu nakrájeného na tenké obdélníkové plátky a naloženého v sójové omáčce
- vejce uvařené 5 minut oloupaná a naložená 1 hodinu v tmavé sójové omáčce
- 2 ks salátu pak Choi
- 100 g fazolových klíčků mungo
- 3 ks jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
- 50 g opražených sezamových semen
- 1 ks chilli papričk
- Čerstvě nasekaný koriandr pro ty co jej nemusí vynechají
- 1 ks mořské řasy
Nejnovější letáky
Postup
KROK 1
Sušené houby dejte namočit do studené vody nejlépe do velkého hrnce ve kterém poté budete vše vařit. Nechte cca 1 hodinu houby nasáknout. Poté přidejte sójovou omáčku , miso pastu, rybí omáčku podle chuti a vše zvolna vařte asi 15 min ať se miso pasta rozpustí a houby změknou.
Zvlášť v osolené vroucí vodě uvařte vejce po dobu 4-5 min, poté zprudka zchlaďte, oloupejte a zalijte sójovou omáčkou a nechte taky alespoň 1 hodinu marinovat v sojové omáčce.
To stejné udělejte s tofu kdo chce muže zlehka na oleji opéct do zlatova, ja jej nechám okapat a rovnou nakládám do sójové nebo teriyaki omáčky a taky nechávám odležet alespoň 1 hodinu
Dochucený vývar z hub zesilte tak aby se vařil a daly se vložit nudle udon přímo do vývaru, dal vařte podle návodu cca 10min v připravené polévce, těsně před koncem přidám asi na 2 minuty nakrájený salát pak choi a propláchnuté klíčky a jarní cibulku, stáhneme z plotny
Nudle a zeleninu rozdělte do 4 servírovacích misek. Navrch dejte tofu a vejce , posypeme sezamem , čerstvým chilli, natrhaným koriandrem a jarní cibulkou a nakrájenou mořskou řasou
Variant na tento Ramen je spoustu a ingrediencím se meze nekladou.