:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/42LT46rDisGapUtsG0Y-/29d51c946887534c876ffb1fc5d35f.jpeg)
Vikingský hrnec
Rychlý chutný pokrm s masovými kuličkami, který získal popularitu v německé kuchyni
Ingredience
- 500 g mleté maso
- 2 cibule
- 1 stroužky česneku
- 1 čl Mletá paprika sladká
- 1 čl Hořčice
- 1 pl hladká mouka
- 3 mrkev
- 11⁄2 hrnek mražený hrášek
- 200 ml smetana na vaření
- 200 ml zeleninový vývar
- 4 pl Tavený sýr
- sůl a pepř
- olej
Nejnovější letáky
Postup
Cibuli nakrájíme na kostičky a jednu z nich orestujeme na pánvi s trochou oleje do zlatova, poté přidáme k mletému masu spolu s paprikovým práškem, hořčicí, prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem podle chuti, promícháme a vytvarujte z nich menší kuličky
Masové kuličky opečeme na pánvi rovnoměrně do zlatova a vyjmeme je Do pánve dáme druhou cibuli , na kolečka nakrájenou mrkev, zaprášíme 1 lžící hladké mouky, krátce orestujeme a poté zalijeme zeleninovým vývarem a smetanou
Jakmile mrkev trochu poměkne, přidáme hrášek a tavený sýr, promícháme a masové kuličky vložíme zpět do pánve. Necháme ještě 5 minut zlehka provařit Dochutíme solí, pepřem a případně trochou hořčice a podáváme, jako příloha se skvěle hodí rýže Dobrou chuť 🌸