INZERCE

Zdroj: yulka3ice from Getty Images

Vánoční likér

Pomerančový likér jsem dělala několikrát, každý rok o Vánocích. Tento recept je skutečným skvostem mezi domácími tinkturami. Je sladký, ale ne přeslazený, s výraznou chutí čerstvých pomerančů a skvěle se hodí k podávání hostům na Štědrý den.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 5 ks Velké pomeranče Přidáno do
  • 1 kg cukr Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
  • 1 l Alkohol Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Začneme tím, že pomeranče spaříme.

2. Krok

Poté z pomeranče odstraňte tenkou vrstvu kůry. Snažte se neodstraňovat příliš mnoho albedo (bílé části kůry), je hořká a může zkazit chuť likéru.

3. Krok

Slupky vložte do velké sklenice, zalijte lihem a pevně uzavřete. Nechte stát 2 týdny na teplém místě, nejlépe na slunci. Každých několik dní sklenici promíchejte.

4. Krok

Po dvou týdnech připravte sirup. Cukr zalijte vodou a vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté sirup zchlaďte.

5. Krok

Do vychladlého sirupu nalijte lihovinu z pomerančové kůry. Promíchejte a nechte odležet další 2 dny.

6. Krok

Po dvou dnech přelijte likér do lahví přes síto, aby se oddělily slupky. Uzavřete likér a nechte ho ještě týden odležet.

7. Krok

Po týdnu je likér připraven k pití, ale čím déle leží, tím je chutnější. Bude se skvěle hodit na vánoční stůl!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty