Burgerové housky
Neobtížný recept na nadýchané housky, po kterých už nikdy nebudete chtít ty kupované.
Ingredience
- 20 g kvasinky
- 250 ml voda
- 2 čl kristalového cukru
- 450 g hladké mouky
- 2 čajová lžička sůl
- 3 polévková lžíce olivový olej
- 1 pro tření žlutek
- Sezam na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Začneme přípravou kvasu. Do vlažné vody vmícháme cukr a rozdrobené droždí. Promícháme, přikryjeme a necháme alespoň 15 minut odpočívat, aby se droždí aktivovalo.
Do další mísy odvážíme mouku, přidáme k ní sůl a olivový olej. Ne v poslední řadě také aktivované kvasnice(mají být tekuté).
Rukama vypracujeme hladké a pružné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat asi hodinu, mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Vykyšli těsto přesuneme na pracovní plochu a jemně ho promícháme. Rozdělím ho na 7 částí (každá cca 125 - 130 g) a každou žemličku ještě promícháme a vytvarujeme do hladké kuličky. Vytvarované žemličky ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme je ještě aspoň 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Před pečením potřeme žemle žloutkem. Posypeme sezamem a pečeme přibližně 20 minut. V dalším příspěvku si dáme recept na celé burgery. Dobrou chuť!