INZERCE

Zdroj: rostislavsedlacek from Canva

Víno z bazových plodů

Vynikající víno, které si můžete připravit sami doma z plodů bezu. Je jemné a aromatické, s sametově hladkou chutí.

INZERCE

Ingredience

porce
20
  • 4 litr Plody černého bezu Přidáno do
  • 4 litr voda Přidáno do
  • krystalový cukr Přidáno do
  • 50 g rozinky Přidáno do
  • 1 kus Celý obal Přidáno do
  • Hřebíček Přidáno do
  • 10 g Celý zázvor Přidáno do
  • 5 g kvasnice Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Omyjeme plody černého bezu, odstraníme stopky, přelijeme čistou vodou a vaříme 30 minut.

2. Krok

Po přeložení je okamžitě protiskneme přes čistou gázu.

3. Krok

Po sličení šťávy odměříme, přidáme cukr (250g na 1 litr šťávy), hrozinky, skořici, hřebíček a zázvor. Všechno dohromady ještě vaříme.

4. Krok

K ochlazené směsi přidáme kvasnice.

5. Krok

Vše nalijeme do velké misky nebo lahve, zabalíme do celofánu, který propícháme špendlíkem.

6. Krok

Lahev dáme na teplé místo, kde by za 7 dní mělo být víno hotové.

7. Krok

Když pěna zmizí, víno se vyčistí a ustálí, napustíme ho do lahví, uzavřeme a uložíme na chladné místo.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty