INZERCE
Zdroj: rostislavsedlacek from Canva
Víno z bazových plodů
Vynikající víno, které si můžete připravit sami doma z plodů bezu. Je jemné a aromatické, s sametově hladkou chutí.
INZERCE
Ingredience
porce
20
- 4 litr Plody černého bezu
- 4 litr voda
- krystalový cukr
- 50 g rozinky
- 1 kus Celý obal
- Hřebíček
- 10 g Celý zázvor
- 5 g kvasnice
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Omyjeme plody černého bezu, odstraníme stopky, přelijeme čistou vodou a vaříme 30 minut.
2. Krok
Po přeložení je okamžitě protiskneme přes čistou gázu.
3. Krok
Po sličení šťávy odměříme, přidáme cukr (250g na 1 litr šťávy), hrozinky, skořici, hřebíček a zázvor. Všechno dohromady ještě vaříme.
4. Krok
K ochlazené směsi přidáme kvasnice.
5. Krok
Vše nalijeme do velké misky nebo lahve, zabalíme do celofánu, který propícháme špendlíkem.
6. Krok
Lahev dáme na teplé místo, kde by za 7 dní mělo být víno hotové.
7. Krok
Když pěna zmizí, víno se vyčistí a ustálí, napustíme ho do lahví, uzavřeme a uložíme na chladné místo.