INZERCE

Zdroj: Pexels

Kimchi: korejský kvašený salát plný vitamínů

Kimchi je typický jihokorejský pokrm, který se skládá z kvašené zeleniny, jako je například pekingské zelí, cibule nebo česnek. Kimchi je plné prospěšných bakterií pro trávení a má silnou, kořenitou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 1 kg Pekingské zelí Přidáno do
  • 14 šálku soli Přidáno do
  • 14 šálku cukru Přidáno do
  • 2 Lžíce červené chilli pasty Přidáno do
  • 1 Lžíce jemně nakrájeného česneku Přidáno do
  • 1 Lžíce jemně nakrájené cibule Přidáno do
  • 1 Lžíce jemně nakrájeného zázvoru Přidáno do
INZERCE

Postup

600 min.
1. Krok

Omyjte Pekingské zelí a nakrájejte ho na kousky o velikosti 1 cm. Smíchejte sůl, cukr, chilli pastu, česnek, cibuli a zázvor v misce. Přidejte Pekingské zelí do směsi a dobře promíchejte. Nechte Pekingské zelí stát asi 2 hodiny, aby se namočily. Poté Pekingské zelí slijte a nechte ho odkapat. Naskládejte Pekingské zelí do sklenice nebo jiné nádoby s těsným uzávěrem.

2. Krok

Nechte Pekingské zelí fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů. Poté kimchi vložte do ledničky a podávejte jako přílohu nebo jako součást různých jídel.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Oběd

2788 recepty

Masové pokrmy

1370 recepty

Dršťky

118 recepty