:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/ObKK5Gl0WE1MoXq2NFlV/ae398ba0f338d188ef5b72e2801c64.jpeg)
Esquites kukuřičná polévka
Esquites, tedy kukuřičná polévka inspirovaná street foodem, je krémová, voňavá a plná autentických chutí
Ingredience
- 750 g kukuřičných zrn mražená kukuřice
- 50 g masla
- 50 ml oleje
- 250 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 g mletého chilli nebo podle chuti
- 5 g Uzené papriky
- 2 g sušeného oregána
- 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g sýra Cotija nebo feta
- 1 štáva z limetky
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé Koriandr na ozdobu
- čerstvé chilli papričky
- popcorn máslový
Nejnovější letáky
Postup
Opékání kukuřice 🌽
Ve větším hrnci rozehřej máslo s olejem a cibulí. Přidej kukuřici a restuj ji na středním plameni, dokud nezačne zlátnout (cca 5 minut).
Přidej česnek, chilli, papriku a oregano. Restuj další 2 minuty, aby se chutě rozvoněly.
Zalij směs vývarem a přiveď k varu. Vař 10 minut, aby se kukuřice zcela změkla.
Přidej smetanu a rozmixuj na jemno. Nejlepe termomixem. Přepasíruj přes síto.
Sundej z plotny a vmíchej limetkovou šťávu.
Dochucuj solí a pepřem podle chuti.
Servírování 🍽
Polévku rozděl do misek, posyp sýrem Cotija a nasekaným koriandrem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/ObKK5Gl0WE1MoXq2NFlV/88bd1a8efd35dd1630d4c035952ec1.jpeg)
Můžeš přidat extra chilli nebo limetku na dochucení. Ja ještě použil máslový čerstvý popkorn dodal tomu správny twist
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/ObKK5Gl0WE1MoXq2NFlV/51aad25401299574471d84cff498f4.jpeg)