:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/kLIJbJq5KIt25ZLI_xCr/640111b10e110572c94bbede3eccdc.jpeg)
Polévka Tom Yum Goong
Pikantní thajská polévka s krevetami
Ingredience
- 1 litrů kuřecího nebo krevetového vývaru
- 200 g neloupaných krevet
- 3 Stonky citronové trávy
- 4 plátky zázvoru
- 3 dopisy kaffirové limetkové
- 3 stroužky česneku
- 2 chilli papričky nasekané
- 200 g hub žampiony portobello
- 2 Lžíce rybí omáčky
- 80 g třtinového cukru
- 2 Lžíce limetkové šťávy
- 2 Lžíce thajské chilli pasty Nam Prik Pao
- Servírování
- hrst čerstvého koriandru
- 1 jarní cibulka nakrájená na tenká kolečka
- limetky na ozdobu
- konjacové těstoviny
- 400 ml drcené rajčata
- 1 ks Badyán
- 1 ks skořice
Nejnovější letáky
Postup
Na oleji orestuj, zázvor, cibuli. Přidej citronovou trávu, badyán, limetkové listy, česnek a chilli. pokud máš skořápky z krevet a jiné ryby. opeč je taky.
Zalij vodou a drcenými rajčaty a přiveď k varu vývar.
Vař na mírném plameni 15 minut, aby se chutě propojily.
Přidej chili pastu a rybí omáčku.
Přidej houby a vař 2–3 minuty.
Vsyp krevety a nech vařit dalších 2–3 minuty, dokud nezezlátnou.
Dochutíme soli , cukrem a limetkovou šťávou.Sundej z plotny a nezahřívej už, aby neztratila svěžest
Servírování
Polévku rozděl do misek s konjacovou těstovinou a posyp čerstvým koriandrem a jarní cibulkou, sezamem, a uvařenými krevety a houbami
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/kLIJbJq5KIt25ZLI_xCr/f7d4a1faec13ff392d5a1cead2c904.jpeg)
Podávej s limetkovým klínkem pro dochucení.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/kLIJbJq5KIt25ZLI_xCr/bd57a905bdf8b773f315b4a2d876c2.jpeg)
Kdo má rád chut exotiky ať přidá kokosové mléko.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/kLIJbJq5KIt25ZLI_xCr/19c0e370346cd514afbef545f9ecc4.jpeg)