INZERCE

Salát z bulguru a quinoy s lilkem

INZERCE
Jak uvařit bulgur a proč bychom ho měli jíst? Zajímavosti o bulguru na jednom místě

Recept najdete v tomto článku

Jak uvařit bulgur a proč bychom ho měli jíst? Zajímavosti o bulguru na jednom místě

Ingredience

porce
2
  • půl šálku quinoa Přidáno do
  • půl šálku bulgur Přidáno do
  • 1 kus lilek Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • 100 g sušená rajčata Přidáno do
  • 1 stroužky česneku Přidáno do
  • Sůl, pepř a čerstvé bylinky Přidáno do
  • plátky mandlí Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Začněte lilkem, který omyjte a nakrájejte na kolečka. Plátky lilku přeneste na talíř s papírovou utěrkou a z obou stran je osolte. Lilek během 10 minut pustí šťávu, kterou pak můžete osušit utěrkou.

2. Krok

Bulgur a quinou opláchněte a nasucho opečte ve woku. Po 2 minutách je zalijte vroucí vodou, asi centimetr nad směsí. Osolte, přikryjte pokličkou a nechte vařit na mírném ohni.

3. Krok

Na jiné pánvi osmahněte česnek a přidejte kolečka lilku. Okořeňte a přidejte čerstvé bylinky podle chuti. V případě potřeby můžete lilek zalít trochou vody a vařit do změknutí, asi 10 minut.

4. Krok

Uvařený bulgur a quinou dejte do mísy, přidejte opečený lilek a sušená rajčata. Povrch lehce pokapejte olivovým olejem a posypte plátky mandlí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty