INZERCE
Salát z bulguru a quinoy s lilkem
INZERCE
Ingredience
porce
2
- půl šálku quinoa
- půl šálku bulgur
- 1 kus lilek
- olivový olej
- 100 g sušená rajčata
- 1 stroužky česneku
- Sůl, pepř a čerstvé bylinky
- plátky mandlí
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Začněte lilkem, který omyjte a nakrájejte na kolečka. Plátky lilku přeneste na talíř s papírovou utěrkou a z obou stran je osolte. Lilek během 10 minut pustí šťávu, kterou pak můžete osušit utěrkou.
2. Krok
Bulgur a quinou opláchněte a nasucho opečte ve woku. Po 2 minutách je zalijte vroucí vodou, asi centimetr nad směsí. Osolte, přikryjte pokličkou a nechte vařit na mírném ohni.
3. Krok
Na jiné pánvi osmahněte česnek a přidejte kolečka lilku. Okořeňte a přidejte čerstvé bylinky podle chuti. V případě potřeby můžete lilek zalít trochou vody a vařit do změknutí, asi 10 minut.
4. Krok
Uvařený bulgur a quinou dejte do mísy, přidejte opečený lilek a sušená rajčata. Povrch lehce pokapejte olivovým olejem a posypte plátky mandlí.