Zapečený květák s brambory
Zapečený květák se sýrem je naprostá klasika, ale pokud bychom chtěli toto jídlo trochu vylepšit, je skvělé k němu přidat brambory. Recept na vynikající zapečený květák, do kterého se zamilujete.
Ingredience
- 5 Vařené brambory vcelku
- 1 květák
- 1 cibule
- 11⁄2 pl máslo
- 2 pl hladká mouka
- 0.3 dcl mléko
- 2 mozzarella
- Sůl a černý pepř
- 1 pl olej
Nejnovější letáky
Postup
Jako první si na pánvi rozpálíme olej, na kterém zkaramelizujeme nasekanou cibuli, osolíme a opepříme. Cibulka musí být úplně hnědá. Odložíme si ji stranou.
Zdroj: Youtube
Rozložíme květák na jednotlivé růžičky a vaříme ho asi 10 minut ve vodě. Mezitím si nakrájíme vařené brambory na hrubší plátky.
V menším hrnci si připravíme bešamel. Rozpustíme máslo, přidáme mouku. Osmažíme a přidáme mléko. Bešamel pořádně rozmícháme, osolíme a opepříme.
V mixéru společně rozmixujeme bešamel s polovinou vařeného květáku a opečenou cibulí.
Zdroj: Youtube
Teď už jen do pekáče vrstvíme brambory prokládané květákem, zalijeme rozmixovanou bešamelovou omáčkou. Jako poslední vrstva bude bešamel, na který pokládáme plátky nakrájené mozzarelly.
Zdroj: Youtube