Nepečený jahodový cheesecake
Bezlepkový veganský jahodový cheesecake bez pečení.
Ingredience
- 170 g bezlepkových veganských sušenek
- 100 g rozpuštěného vegan másla Alsan S
- 1⁄2 kg zakysané vegan smetany Violife
- 6 čajových lžiček kakaového másla
- 8 g agaru
- 500 ml vody
- 1⁄2 kg jahod může být i o něco více
- 8 polévkových lžic moučkového cukru
- 1 polévkové lžíce Vanilkové pasty
- 4 polévkové lžíce cukru krystal
Nejnovější letáky
Postup
V robotovi rozdrťte sušenky a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Hmotu vložte na spod dortové formy a prsty uhlaďte. Vložte do lednice.
Očistěte si jahody. Část z nich rozkrojte na půl a rozkrojenou částí je vložte po celém obvodu dortové formy. Formu opět vložte do lednice.
Zbylé jahody nakrájejte na menší kousky a dejte stranou.
Ve vodní lázni si rozpusťte kakaové máslo a pak ho nechejte vychladit (ale tak, aby stále zůstalo tekuté, míchejte).
Do mísy dejte zakysanou smetanu, vmíchejte do ní moučkový cukr a vanilkovou pastu. Poté postupně a velmi opatrně vmíchejte rozpuštěné kakaové máslo.
Směs vlijte do formy a vložte zpět do lednice.
Do hrnce vsypte agar a cukr krystal, zalijte půl litrem vody. Do odměrky odměřte půl litru jahod a přidejte do hrnce. Uveďte do varu a vařte cca dvě minuty. Poté nechte vychladnout.
Jakmile je směs vychladlá, ale ještě stále tekutá, vlijte ji do formy a nechte vychladit v lednici přes noc.
Počítejte s tím, že po rozkrájení na porce bude smetanová vrstva spíše tekutější, což však dortu nic neubírá na tom, jak skvěle chutná!