VarimesMony
Ahoj, jmenuji se Monika Karagkiozis Jálová Tady najdete chutné, snadné a odzkoušené recepty. Nepocházím z rodiny kuchařů. Život mne zavál do středomořských zemí a vaření mne doprovázelo po dlouhá léta na pobřeží kousek od Thessaloniki v Řecku.
Ahoj, jmenuji se Monika Karagkiozis Jálová Tady najdete chutné, snadné a odzkoušené recepty. Nepocházím z rodiny kuchařů. Život mne zavál do středomořských zemí a vaření mne doprovázelo po dlouhá léta na pobřeží kousek od Thessaloniki v Řecku.
62
počet receptů
1,3K
počet zobrazení receptů
14
počet receptů přidaných do oblíbených
Kakaová bábovka s cuketou a mandlemi
Cukety jsou prostě famózní, nemají extra výraznou chuť, ale jsou unikátní v pojímání chutí od ostatních surovin. Jedna z další super vlastností je velká vlhkost, která se výborně hodí také do bábovek.
Karbanátky s bramborami
A znovu tady mám pro vás jeden úžasný rodinný pekáč plný dobrot. Toto jídlo je taky řecká klasika, pokrm, který se spíše podává v zimním chladnější počasí. Ovšem, to neznamená, že je těžké.
Tvarohové rohlíčky z listového těsta
Tento recept vznikl v naší rodině z věčné potřeby něco mlsat ke kávičce,(nejmenší členka rodiny samozřejmě ke kakajíčku) s tím že, příprava nesmí zabrat více jak 30’ a to aby nedopadlo kávové mámení.
Lilková pomazánka
Tuto trochu exoticky vypadající zeleninu, lze připravit na mnoho způsobů. Dalo by se říct, že je to zelenina mnoha tváří.
Tvarohový koláč s ovocem
Tento koláč je absolutní rychlovka jen ze tří surovin. Je svěží, lehoučký jako vánek a bílou čokoládou dokonale oslazený.
Pečené kuře s raným zelím
Super svěží jídlo z jednoho pekáčku. V Řecku se klasicky připravuje toto jidlo v zimě a s vepřový masem, je to v podstatě klasický zimní pokrm.
Zelné listy plněné mletým masem a rýži
Čerstvé rané zelí plné vlákniny, vitamínů a dnes se svěží bešamelovou omáčkou. Tento recept je absolutní řecká klasika, zimní, sezónní jídlo, které neodmyslitelně patří na všední stůl.
Chřest s parmazánovou krustou
Nádherná a delikátní zelenina, většina produkce pochází z Hostýna a zbytek dovážíme od sousedů ze Slovenska.
Jahodový likér
Tní svěží nápoj, kterému lehce podlehnete a těšíte se na úrodu další nebo až příštího roku.
Karbanátky s bramborami
A znovu tady mám pro vás jeden úžasný rodinný pekáč plný dobrot. Toto jídlo je taky řecká klasika, pokrm, který se spíše podává v zimním chladnější počasí. Ovšem, to neznamená, že je těžké.
Preclíky ze Soluně
Tak dnes je tento recept pro ty, kteří vášnivě milují pečivo, nebo pro ty, kteří ještě netuší, a v okamžiku kdy se zakousnou do preclíku probudí se v nich obrovská touha je připravovat stále.
Borůvkový chia pudink
Tento tmavě modrý poklad, nejlépe hned za čerstva do pusy a pozor na oblečení to je nemá rádo a chyby neopouští. Borůvky najdete po lesích ve velké části Evropy a nachází se po lesích i v Česku, jsou menší a mají příjemnou sladkokyselou chuť.