INZERCE
Karbanátky s bramborami

Karbanátky s bramborami

A znovu tady mám pro vás jeden úžasný rodinný pekáč plný dobrot. Toto jídlo je taky řecká klasika, pokrm, který se spíše podává v zimním chladnější počasí. Ovšem, to neznamená, že je těžké.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 600 g hovězího mletého masa Přidáno do
  • 1 kg brambor nakrájených na čtvrtiny Přidáno do
  • 6 malých rajčátek Přidáno do
  • 1 červenou cibuli Přidáno do
  • sůl pepř Přidáno do
  • 1 lžička oregana Přidáno do
  • 1 lžíce hořčice Přidáno do
  • 1 lžička octu Přidáno do
  • 1 bílý rohlík nebo 2 kousky toustového chleba Přidáno do
  • šťáva z jednoho citronu Přidáno do
  • 60 ml lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 200 ml vody na podlití jídla ml na namočení pečiva já používám Pí vodu BCS Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

1.Předehřejte troubu na 200 stupňů.

2. Krok

2. Brambory dejte do pekáče, okořeňte solí a pepřem, přidejte polovinu oregana, hořčici, 60 ml olivového oleje, citronovou šťávu, vodu a promíchejte. Přikryjte pečícím papírem a vložte do trouby 45’ péct.

3. Krok

3. Do mísy dejte pečivo, zalijte vodou a nechte 5” nabobtnat. Pak vemte do dlaní, přebytečnou vodu vymačkejte. Dejte stranou. Rajčátka a cibuli dejte do mixeru a rozmixujte na kaši. Dejte stranou.

4. Krok

4. Do druhé mísy dejte mleté maso, rozmixovaná rajčanka s cibulí, nadrobte vymačkané pečivo, ocet, lžíci olivového oleje, sůl, pepř, druhou polovinu oregana a dobře alespoň 3’ prohněťte. Dejte do chladu na 20’ odležet.

5. Krok

5. Po 45’ vytáhnete z trouby brambory, je-li potřeba podlijete trochou vody. Z mletého masa udělejte 6 karbanátek, položte na brambory a dejte znovu do trouby (již bez zakrytí) na cca 30-35’ zapéct.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty