INZERCE
Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Tuto trochu exoticky vypadající zeleninu, lze připravit na mnoho způsobů. Dalo by se říct, že je to zelenina mnoha tváří.

INZERCE

Ingredience

porce
7
  • 2 Středně velké lilky Přidáno do
  • 12 kapie nakrájené na malé kostky Přidáno do
  • pepř sůl Přidáno do
  • 1 stroužek nastrouhaného česneku Přidáno do
  • 2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky Přidáno do
  • 1 lžička octu Přidáno do
  • 5 lžic olivového oleje Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

1. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Lilky po celém obvodu propíchejte vidličkou a vložte do trouby na 40-45’ péct. Pečte do okamžiku, kdy změknou a slupka začne černat. Vyndejte je z trouby, přikryjte nebo dejte do plastového sáčku zapařit a vychladnout.

2. Krok

2. Vychladlý lilek rozkrojte, lžící vydlabejte dužinu a tu nožem nasekejte najemno.

3. Krok

3. Dejte do mísy, přidejte ocet, okořente solí, pepřem, česnekem a promíchejte. Pak přidejte kapii, petržel, olivový olej, promíchejte a dochuťte.

4. Krok

4. Dejte do lednice minimálně na hodinu odležet. Podávejte s pečivem.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image VarimesMony

Lilková pomazánka

Tuto trochu exoticky vypadající zeleninu, lze připravit na mnoho způsobů. Dalo by se říct, že je to zelenina mnoha tváří.

70
Zápis
7
Počet porcí
Postup
1. Krok

1. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Lilky po celém obvodu propíchejte vidličkou a vložte do trouby na 40-45’ péct. Pečte do okamžiku, kdy změknou a slupka začne černat. Vyndejte je z trouby, přikryjte nebo dejte do plastového sáčku zapařit a vychladnout.

2. Krok

2. Vychladlý lilek rozkrojte, lžící vydlabejte dužinu a tu nožem nasekejte najemno.

3. Krok

3. Dejte do mísy, přidejte ocet, okořente solí, pepřem, česnekem a promíchejte. Pak přidejte kapii, petržel, olivový olej, promíchejte a dochuťte.

4. Krok

4. Dejte do lednice minimálně na hodinu odležet. Podávejte s pečivem.

Ingredience
2
Středně velké lilky
12
kapie nakrájené na malé kostky
pepř sůl
1
stroužek nastrouhaného česneku
2
lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
1
lžička octu
5
lžic olivového oleje