INZERCE
Lilková pomazánka
Tuto trochu exoticky vypadající zeleninu, lze připravit na mnoho způsobů. Dalo by se říct, že je to zelenina mnoha tváří.
INZERCE
Ingredience
porce
7
- 2 Středně velké lilky
- 1⁄2 kapie nakrájené na malé kostky
- pepř sůl
- 1 stroužek nastrouhaného česneku
- 2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
- 1 lžička octu
- 5 lžic olivového oleje
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
70 min.
1. Krok
1. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Lilky po celém obvodu propíchejte vidličkou a vložte do trouby na 40-45’ péct. Pečte do okamžiku, kdy změknou a slupka začne černat. Vyndejte je z trouby, přikryjte nebo dejte do plastového sáčku zapařit a vychladnout.
2. Krok
2. Vychladlý lilek rozkrojte, lžící vydlabejte dužinu a tu nožem nasekejte najemno.
3. Krok
3. Dejte do mísy, přidejte ocet, okořente solí, pepřem, česnekem a promíchejte. Pak přidejte kapii, petržel, olivový olej, promíchejte a dochuťte.
4. Krok
4. Dejte do lednice minimálně na hodinu odležet. Podávejte s pečivem.