:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/JDtxrNRCLJT5KCybXFIE/7074e2c75828a40549aa329c015c15.jpeg)
Lilková pomazánka
Tuto trochu exoticky vypadající zeleninu, lze připravit na mnoho způsobů. Dalo by se říct, že je to zelenina mnoha tváří.
Ingredience
- 2 Středně velké lilky
- 1⁄2 kapie nakrájené na malé kostky
- pepř sůl
- 1 stroužek nastrouhaného česneku
- 2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
- 1 lžička octu
- 5 lžic olivového oleje
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
1. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Lilky po celém obvodu propíchejte vidličkou a vložte do trouby na 40-45’ péct. Pečte do okamžiku, kdy změknou a slupka začne černat. Vyndejte je z trouby, přikryjte nebo dejte do plastového sáčku zapařit a vychladnout.
2. Vychladlý lilek rozkrojte, lžící vydlabejte dužinu a tu nožem nasekejte najemno.
3. Dejte do mísy, přidejte ocet, okořente solí, pepřem, česnekem a promíchejte. Pak přidejte kapii, petržel, olivový olej, promíchejte a dochuťte.
4. Dejte do lednice minimálně na hodinu odležet. Podávejte s pečivem.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Lilková pomazánka
Tuto trochu exoticky vypadající zeleninu, lze připravit na mnoho způsobů. Dalo by se říct, že je to zelenina mnoha tváří.
1. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Lilky po celém obvodu propíchejte vidličkou a vložte do trouby na 40-45’ péct. Pečte do okamžiku, kdy změknou a slupka začne černat. Vyndejte je z trouby, přikryjte nebo dejte do plastového sáčku zapařit a vychladnout.
2. Vychladlý lilek rozkrojte, lžící vydlabejte dužinu a tu nožem nasekejte najemno.
3. Dejte do mísy, přidejte ocet, okořente solí, pepřem, česnekem a promíchejte. Pak přidejte kapii, petržel, olivový olej, promíchejte a dochuťte.
4. Dejte do lednice minimálně na hodinu odležet. Podávejte s pečivem.
Jak jste tento recept připravili?