INZERCE
Kakaová bábovka s cuketou a mandlemi
Cukety jsou prostě famózní, nemají extra výraznou chuť, ale jsou unikátní v pojímání chutí od ostatních surovin. Jedna z další super vlastností je velká vlhkost, která se výborně hodí také do bábovek.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 200 g hladké mouky
- 150 g neloupaných mandlí
- 150 g na hrubém struhadle nastrouhané cukety
- 150 g cukru krystal
- 30 ml oleje
- 40 g kakaa
- 180 ml mléka
- 2 Kompletní vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička sody
- špetka soli
- máslo na vymazání kakao na vysypání formy
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte formu na bábovku máslem a vysypte kakaem.
2. Krok
2. Do mísy dejte vejce, cukr, špetku soli, cuketu, mléko, olej a rozmíchejte. Přidejte mouku, do které jste zamíchali sodu, prášek do pečiva a kakao. Nakonec přimíchejte na hrubo namleté mandle.
3. Krok
3. Těsto nalijte do formy, vložte do trouby a pečte cca 45”. Bábovka je hotová v okamžiku, kdy do středu píchnete špejli a špejle bude suchá. Nechte vychladnout a podávejte.