INZERCE
Chřest s parmazánovou krustou

Chřest s parmazánovou krustou

Nádherná a delikátní zelenina, většina produkce pochází z Hostýna a zbytek dovážíme od sousedů ze Slovenska.

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 500 g zeleného chřestu Přidáno do
  • 40 g nastrouhaného parmazánu Přidáno do
  • 2 plátky plátky toastového chleba Přidáno do
  • sůl pepř Přidáno do
  • 2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky Přidáno do
  • 5 lžic olivového oleje Přidáno do
  • 20 g masla Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

1. Chřest omyjte a odřízněte zaschlé a zdřevnatělé konce. Pokud je chřest silnější, oloupejte spodní třetinu stonků.

2. Krok

2. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.

3. Krok

3. Toustový chleba natrhejte na větší kousky, dejte do mixeru a rozdrťte na strouhanku. Strouhanku nasypte do misky, okořeňte solí a pepřem, přidejte parmazán, zelenou petrželku a vše promíchejte.

4. Krok

4. Chřest dejte do pekáčku, posypte parmazánovou strouhankou, pokapte olivovým olejem a nahoru rozložte kousky másla. Pečte asi 15’ než změkne, ale zůstane pevný na zkus.

5. Krok

5. Podávejte samotné jako lehkou večeři nebo přílohu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty