INZERCE
Chřest s parmazánovou krustou
Nádherná a delikátní zelenina, většina produkce pochází z Hostýna a zbytek dovážíme od sousedů ze Slovenska.
INZERCE
Ingredience
porce
3
- 500 g zeleného chřestu
- 40 g nastrouhaného parmazánu
- 2 plátky plátky toastového chleba
- sůl pepř
- 2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
- 5 lžic olivového oleje
- 20 g masla
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
1. Chřest omyjte a odřízněte zaschlé a zdřevnatělé konce. Pokud je chřest silnější, oloupejte spodní třetinu stonků.
2. Krok
2. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
3. Krok
3. Toustový chleba natrhejte na větší kousky, dejte do mixeru a rozdrťte na strouhanku. Strouhanku nasypte do misky, okořeňte solí a pepřem, přidejte parmazán, zelenou petrželku a vše promíchejte.
4. Krok
4. Chřest dejte do pekáčku, posypte parmazánovou strouhankou, pokapte olivovým olejem a nahoru rozložte kousky másla. Pečte asi 15’ než změkne, ale zůstane pevný na zkus.
5. Krok
5. Podávejte samotné jako lehkou večeři nebo přílohu.