INZERCE
Preclíky ze Soluně

Preclíky ze Soluně

Tak dnes je tento recept pro ty, kteří vášnivě milují pečivo, nebo pro ty, kteří ještě netuší, a v okamžiku kdy se zakousnou do preclíku probudí se v nich obrovská touha je připravovat stále.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Suroviny

  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 300 ml vlažné vody já používám Pí vodu BCS Přidáno do
  • 14 g sušených kvasnic Přidáno do
  • 112 a lžičky soli Přidáno do
  • 45 g cukru krystal Přidáno do

Na posypání

  • 2 Lžíce cukru Přidáno do
  • 200 g sezamového semínka Přidáno do
  • 500 ml vlažné vody já používám Pí vodu BCS Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

1. Do mísy dejte vlažnou vodu, kvasnice, 45 g cukru, promíchejte a nechte 10‘ aktivovat kvasnice. Přidejte mouku, do které jste zamíchali sůl, a vytvořte těsto. Těsto rukou hněťte 5-6‘, pokud těsto připravujete v robotu miste asi 3‘.

2. Krok

2. Jakmile je těsto hotové, dejte do mísy vytřené olivovým olejem, přikryjte utěrkou nebo použijete Látkový kryt na kynutí těsta a nechte 1-11/2 hod. v teple kynout, až zdvojnásobí objem.

3. Krok

3. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Do mísy nalijte vodu a rozmíchejte dvě lžíce cukru, na talíř nasypte sezamová semínka.

4. Krok

4. Nakynuté těsto rozdělte na 8 stejných dílů, z každého dílu udělejte váleček a spojte v kruh. Každý kruh (preclík) namočte ve sladké vodě, položte na talíř do sezamu a pečlivě obalte. Dejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem.

5. Krok

5. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 15-18‘, do okamžiku kdy preclíky budou mít zlatohnědou barvu. Podávejte, samotné, s máslem nebo namažte, Domácí krémový sýr z jogurtu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty