Karbanátky s bramborami
A znovu tady mám pro vás jeden úžasný rodinný pekáč plný dobrot. Toto jídlo je taky řecká klasika, pokrm, který se spíše podává v zimním chladnější počasí. Ovšem, to neznamená, že je těžké.
Ingredience
- 600 g hovězího mletého masa
- 1 kg brambor nakrájených na čtvrtiny
- 6 malých rajčátek
- 1 cibuli
- sůl pepř
- 1 lžičku oregana
- 1 lžíci hořčice
- 1 lžičku octu
- 1 bílý rohlík nebo 2 kousky toustového chleba
- šťáva z jednoho citronu
- 60 ml plus lžíce olivového oleje
- 200 ml vody na podlití jídla
- 200 ml vody na namočení pečiva
Nejnovější letáky
Postup
1.Předehřejte troubu na 200 stupňů.
2. Brambory dejte do pekáče, okořeňte solí a pepřem, přidejte polovinu oregana, hořčici, 60 ml olivového oleje, citronovou šťávu, vodu a promíchejte. Přikryjte pečícím papírem a vložte do trouby 45’ péct.
3. Do mísy dejte pečivo, zalijte vodou a nechte 5” nabobtnat. Pak vemte do dlaní, přebytečnou vodu vymačkejte. Dejte stranou. Rajčátka a cibuli dejte do mixeru a rozmixujte na kaši. Dejte stranou.
4. Do druhé mísy dejte mleté maso, rozmixovaná rajčanka s cibulí, nadrobte vymačkané pečivo, ocet, lžíci olivového oleje, sůl, pepř, druhou polovinu oregana a dobře alespoň 3’ prohněťte. Dejte do chladu na 20’ odležet.
5. Po 45’ vytáhnete z trouby brambory, je-li potřeba podlijete trochou vody. Z mletého masa udělejte 6 karbanátek, položte na brambory a dejte znovu do trouby (již bez zakrytí) na cca 30-35’ zapéct.
6. Podávejte.