INZERCE

Zdroj: porosolka for iStockphotos

Základní recept na dýňové pyré

Tento recept na domácí dýňové pyré je jedním z mých nejoblíbenějších podzimních receptů a v mé kuchyni se dočkal mnoha obměn. Chuť čerstvého dýňového pyré je nesrovnatelná s dýňovým pyré z plechovky a určitě vylepší každý pokrm, ať už sladký nebo slaný. Je jednoduché, zdravé a naprosto vynikající! Zkuste si ho uvařit sami.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 Hokkaido dýně Přidáno do
  • 2 Tablespoon olivový olej Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 1 Štipka muškátový oříšek Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Recept na dýňové pyré připravíte tak, že troubu předehřejete na 200 stupňů Celsia. Cennou radou je ujistit se, že je trouba plně předehřátá, než do ní vložíte dýni. Pomůže to zajistit rovnoměrnou dobu pečení.

2. Krok

Rozkrojte dýni napůl a lžící odstraňte semínka a vlákna. Pokud se dýně špatně krájí, můžete ji také předtím dát asi na 5 minut do mikrovlnné trouby, aby změkla - u mě se to vždy osvědčilo.

3. Krok

Půlky dýní položte řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte je olivovým olejem a trochu osolte.

4. Krok

Dýni pečte v předehřáté troubě asi 40-45 minut nebo dokud nezměkne.

5. Krok

Vyjměte dýni z trouby a nechte ji trochu vychladnout. Poté lžící vyjměte dužinu ze slupky.

6. Krok

Dýňovou dužinu dejte do mísy a ručním mixérem ji rozmixujte dohladka (v případě potřeby přidejte trochu vody). V závislosti na vašich preferencích můžete přidat také špetku muškátového oříšku pro zintenzivnění chuti. Dýňové pyré je vhodné k dalšímu zpracování na sladké i slané pokrmy.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty