:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/k_dC1wDpNML_gDqdmbHv/1ab1b8feab3651a18c14a3a0b83c70.jpeg)
Tyčinky z těsta filo s pórkovo-sýrovou náplní
Jednoznačně křupavé, lahodné a famózní tyčinky, kterým v Řecku říkají burekakia. Tyto tyčinky jsou perfektní svačina, skvělé jako první chod třeba s křupavým salátem, ideální také pro dětské párty. Samozřejmě náplň si můžete upravit podle vlastních pref
Ingredience
- 11 Dopisy těsta filo
- 200 g feta sýru
- 1 pórek bílá část nakrájený na tenká kolečka
- 60 g jogurtu tuku
- 60 ml mléka
- 1 lžička sezamového semínka
- 1 vejce
- půl lžičky prášku do pečiva
- pepř sůl
- 2 a 6 lžíc olivového oleje
Nejnovější letáky
Postup
1. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, restujte pórek do okamžiku, kdy lehce povadne a zesklovatí. Okořeňte solí, pepřem a dejte stranou vychladnout.
2. Vemte dva listy těsta, srolujte do ruličky a nakrájejte na tenké proužky.
3. Do mísy dejte jogurt, mléko, vejce a rozmíchejte. Přidejte postupně nakrájené těsto, promíchejte tak, aby tekutá směs byla rovnoměrně mezi nakrájeným těstem. Přidejte prášek do pečiva, okořente solí, pepřem, prsty nadrobte feta sýr a znovu promíchejte.
4. Uchopte plát těsta, potřete olivovým olejem a přeložte na polovinu. Na střed okraje užší strany těsta rozprostřete 2-3 lžíce náplně, boky těsta přeložte směrem dovnitř a rolujte do tyčinky. Pokládejte na plech, potřete olivovým olejem, posypte sezamovým semínkem a lehce propíchejte párátkem.
5. Vložte do předehřáté trouby na 160 – 170 stupňů, a pečte cca 40-45’ dozlatova.