INZERCE
Pečený losos s tahoňou a kapary

Pečený losos s tahoňou a kapary

Losos je jedna z velmi oblíbených ryb na světě. Tradice nám určitě hlásá pokládat na stůl kapra nebo pstruha, ale losos ji ve velkém měřítku překonal. Příprava je rychlá, jednoduchá, navíc ve filetech najdeme minimum kostí.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 g lososa filet Přidáno do
  • 300 g tarhoni Přidáno do
  • 10 šery rajčátek Přidáno do
  • 1 malé cibule na kolečka Přidáno do
  • 1 stroužek česneku Přidáno do
  • 2 kolečka citronu bez kůry Přidáno do
  • sůl pepř Přidáno do
  • 1 lžíce kopru Přidáno do
  • 1 lžíce kapary Přidáno do
  • 40 ml olivového oleje Přidáno do
  • 600 ml horké vody já používám Pí vodu BCS Přidáno do
  • nebo vývaru Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

1. Předehřejte troubu na 190 stupňů.

2. Krok

2. Do pekáčku dejte cibuli, česnek, šery rajčata, olivový olej, citron. Okořeňte solí, pepřem a dejte do trouby na 10’ zapéct.

3. Krok

3. Vytáhněte z trouby přidejte tarhoňu, promíchejte. Pak okořeňte solí, pepřem, kapary a koprem. Přidejte lososa, promíchejte, zalijte horkou vodou a dejte do trouby na cca 35’ zapéct.

4. Krok

4. V průběhu pečení kontrolujte tekutiny, dochuťte, v případě potřeby podlijte vodou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty