INZERCE
Pečený losos s tahoňou a kapary
Losos je jedna z velmi oblíbených ryb na světě. Tradice nám určitě hlásá pokládat na stůl kapra nebo pstruha, ale losos ji ve velkém měřítku překonal. Příprava je rychlá, jednoduchá, navíc ve filetech najdeme minimum kostí.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 600 g lososa filet
- 300 g tarhoni
- 10 šery rajčátek
- 1 malé cibule na kolečka
- 1 stroužek česneku
- 2 kolečka citronu bez kůry
- sůl pepř
- 1 lžíce kopru
- 1 lžíce kapary
- 40 ml olivového oleje
- 600 ml horké vody já používám Pí vodu BCS
- nebo vývaru
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
50 min.
1. Krok
1. Předehřejte troubu na 190 stupňů.
2. Krok
2. Do pekáčku dejte cibuli, česnek, šery rajčata, olivový olej, citron. Okořeňte solí, pepřem a dejte do trouby na 10’ zapéct.
3. Krok
3. Vytáhněte z trouby přidejte tarhoňu, promíchejte. Pak okořeňte solí, pepřem, kapary a koprem. Přidejte lososa, promíchejte, zalijte horkou vodou a dejte do trouby na cca 35’ zapéct.
4. Krok
4. V průběhu pečení kontrolujte tekutiny, dochuťte, v případě potřeby podlijte vodou.