INZERCE
Pečená zelenina

Pečená zelenina

Toto jídlo je letní hitovka. Je lehoučké, voňavé a plné chutí. Obrovskou výhodou je, že se dá podávat na mnoho způsobů, za studena jako salát, na chlebu jako výtečná svačina, za tepla jako příloha nebo hlavní chod s pečivem a třeba čerstvým sýrem.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 středně velký lilek Přidáno do
  • 2 menší cukety Přidáno do
  • 2 velká rajčata Přidáno do
  • 2 menší cibule Přidáno do
  • 4 menší brambory Přidáno do
  • 3 lžíce rajského protlaku Přidáno do
  • 1 lžíce cukru Přidáno do
  • sůl pepř Přidáno do
  • 1 lžíce oregana Přidáno do
  • 100 ml olivového oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

1. Cukety, brambory, jedno rajče a cibuli, nakrájejte na stejně velké plátky o síle cca 1 cm. Stejným způsobem nakrájejte lilek, který ponořte do mísy s vodou, přidejte lžičku soli a nechte ve vodě máčet alespoň cca 30´. Pak lilek vytáhněte, vymačkejte přebytečnou vodu a přidejte k ostatní zelenině.

2. Krok

2. Do velké mísy nastrouhejte druhé rajče, přidejte rajčatový protlak, cukr, sůl, pepř, oregano, olivový olej a promíchejte. Pak k omáčce přidejte všechnu nakrájenou zeleninu promíchejte. V průběhu míchání dochuťte solí a pepřem.

3. Krok

3. Plátky zeleniny skládejte podle barev na sebe do komínků a ty pokládejte do zapékací mísy o velikosti cca 26×15 dokud ji celou nezaplníte. Zbytek rajčatové omáčky nalijte na povrch zeleniny.

4. Krok

4. Zeleninu v pekáči přikryjte a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů 80’. Pak odkryjte a ještě 20’ dopečte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty