INZERCE

Zdroj: Youtube

Kynutý houskový knedlík

Připravte si tento tradiční recept na houskový knedlík, který je neodmyslitelnou součástí mnoha českých jídel. Je jednoduchý na přípravu, vláčný, nadýchaný a plný chuti.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 20 g čerstvé droždí Přidáno do
  • 2 rohlíky Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

V míse smíchejte mouku, vejce, sůl a mléko, kostičky rohlíků a rozdrobené droždí. Těsto by mělo být hladké a pružné. Těsto nechte asi 30 minut kynout na teplém místě. Mezitím si připravte velký hrnec s osolenou vodou a nechte ji vařit. Těsto rozválejte na placku o tloušťce asi 1cm, nakrájejte na kostky velikosti asi 5x5cm a vyválejte v dlaních šišky. Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 10-15 minut. Poté vyjměte knedlíky z vody a nechte je okapat. Můžete také udělat jeden velký knedlík, který po uvaření nakrájíte na plátky.

2. Krok

Houskové knedlíky jsou krásně nadýchané a hodí se jako příloha k mnoha tradičním českým jídlům.

Komentáře (2)

Vladimir_Profous 6. 6. 2023

Tak knedliky jako kostka jsem jeste nevidel. Jste asi prvni kdo to tak vari. Gratuluji.?

Blahovka 22. 5. 2023

Jak z těch kostek udělat šišku knedlíků?Asi změna postupu?

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty