Zdroj: Youtube
Kynutý houskový knedlík
Připravte si tento tradiční recept na houskový knedlík, který je neodmyslitelnou součástí mnoha českých jídel. Je jednoduchý na přípravu, vláčný, nadýchaný a plný chuti.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1⁄2 lžičky soli
- 250 ml mléka
- 100 g máslo
- 20 g čerstvé droždí
- 2 rohlíky
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte mouku, vejce, sůl a mléko, kostičky rohlíků a rozdrobené droždí. Těsto by mělo být hladké a pružné. Těsto nechte asi 30 minut kynout na teplém místě. Mezitím si připravte velký hrnec s osolenou vodou a nechte ji vařit. Těsto rozválejte na placku o tloušťce asi 1cm, nakrájejte na kostky velikosti asi 5x5cm a vyválejte v dlaních šišky. Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 10-15 minut. Poté vyjměte knedlíky z vody a nechte je okapat. Můžete také udělat jeden velký knedlík, který po uvaření nakrájíte na plátky.
Houskové knedlíky jsou krásně nadýchané a hodí se jako příloha k mnoha tradičním českým jídlům.
Komentáře (2)
Jak z těch kostek udělat šišku knedlíků?Asi změna postupu?
Tak knedliky jako kostka jsem jeste nevidel. Jste asi prvni kdo to tak vari. Gratuluji.?