INZERCE

Zdroj: chamillewhite from Canva

Kvašené zelí s mrkví lisované do lahví

Na podzim je kysané zelí s mrkví jednou z mých nejoblíbenějších příloh, takže ho ráda připravuji a skladuji v lahvích.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 5 kg Zelí Přidáno do
  • 5 ks mrkev Přidáno do
  • 100 g Soli Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Zelí a mrkev nejprve očistěte a poté nastrouhejte na struhadle. Nejlepší je použít struhadlo s velkými otvory, protože díky tomu nastrouhané zelí a mrkev lépe absorbují sůl a vytvoří potřebný kvasný nálev.

2. Krok

Do velkého kbelíku dejte vrstvu zelí (asi 5 cm), posypte ji solí a navrch dejte vrstvu mrkve. Takto pokračujte, dokud vám nedojde zelí a mrkev. Nakonec vše dobře promíchejte a přikryjte.

3. Krok

Kbelík nechte týden nebo dva v chladné místnosti (nejlépe ve sklepě), kde zelí a mrkev pěkně zkvasí. Je dobré směs občas promíchat.

4. Krok

Po týdnu začne směs bublat - to je signál, že kvašení probíhá dobře. V té chvíli je možné ji přelít do předem vyvařených lahví.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Dýně

50 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty