INZERCE

Křupavý chléb

Neměli v obchodě chléb? Žádný problém, tento domácí chléb je lepší než z pekárny.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 350 g hladká mouka Přidáno do
  • 150 g Žitná mouka Přidáno do
  • 2 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 2 čajová lžička kmín Přidáno do
  • 2 čajová lžička ocet Přidáno do
  • 1 kostka čerstvé droždí Přidáno do
  • 300 ml vlažná voda Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

Z kvasnic, vlažné vody a trochy cukru uděláme kvásek.

2. Krok

Do mísy smícháme mouku, sůl, kypřící prášek a ocet a vyběhlý kvásek. Vše zpracujeme na vláčné těsto. Necháme alespoň dvě hodiny zkysnout. Nejlépe i přes noc v ledničce.

3. Krok

Vykynuté těsto překlopíme do pekáče vyloženého pečicím papírem, který jsme ještě trochu potřeli olejem. Necháme ještě půl hodiny zkysnout. Chléb na vrchu nařízneme, aby nám nepraskl.

4. Krok

Chléb potřeme solenou vodou a dáme do předehřáté trouby na 270 stupňů na 15 minut. Potom teplotu snížíme na 180 stupňů, znovu potřeme solenou vodou a pečeme ještě asi 40 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty