INZERCE
Křupavý chléb
Neměli v obchodě chléb? Žádný problém, tento domácí chléb je lepší než z pekárny.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 350 g hladká mouka
- 150 g Žitná mouka
- 2 čajová lžička sůl
- 2 čajová lžička kmín
- 2 čajová lžička ocet
- 1 kostka čerstvé droždí
- 300 ml vlažná voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
240 min.
1. Krok
Z kvasnic, vlažné vody a trochy cukru uděláme kvásek.
2. Krok
Do mísy smícháme mouku, sůl, kypřící prášek a ocet a vyběhlý kvásek. Vše zpracujeme na vláčné těsto. Necháme alespoň dvě hodiny zkysnout. Nejlépe i přes noc v ledničce.
3. Krok
Vykynuté těsto překlopíme do pekáče vyloženého pečicím papírem, který jsme ještě trochu potřeli olejem. Necháme ještě půl hodiny zkysnout. Chléb na vrchu nařízneme, aby nám nepraskl.
4. Krok
Chléb potřeme solenou vodou a dáme do předehřáté trouby na 270 stupňů na 15 minut. Potom teplotu snížíme na 180 stupňů, znovu potřeme solenou vodou a pečeme ještě asi 40 minut.