INZERCE
Zdroj: FB: Česká klasika
Jelení kýta po staročesku
Tradiční český recept na jelení kýtu, který je ideální pro slavnostní příležitosti. Chuť masa je umocněna použitím koření a dlouhým dusením.
INZERCE
Ingredience
porce
6
Maso:
- 1 kg jelení kýty
- 2 ks mrkve
- 1 ks Petržel
- 1 ks celer
- 80 g slaniny
- mletý pepř
- 1 kl celého jalovce
- 200 ml bílého vína
- 1 kl Soli
Marináda:
- 1 ks cibule
- 1 ks Petržel
- 1⁄2 ks celeru
- 2 ks bobkové listy
- 3 kuličky celého pepře
- 4 Lžíce ocet
- 4 Lžíce olej
- Tymián
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Marináda - oloupejte cibuli, celer a vše nakrájejte.
2. Krok
Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a celer. Přidejte bobkový list, zrnka pepře, hřebíček, tymián a zalijte octem.
3. Krok
Jelení kýtu očistíme, přelijeme ještě teplou marinádou a necháme odležet do druhého dne.
4. Krok
Slaninu nakrájejte na kostičky, rozpusťte ji v pekáči a přidejte kořenovou zeleninu, jalovcové bobule a kuličky pepře. Maso osolíme, vložíme do pekáče a opečeme ze všech stran.
5. Krok
Opečené maso podlijeme vínem a trochou vody a dusíme doměkka.