INZERCE

Zdroj: FB: Česká klasika

Jelení kýta po staročesku

Tradiční český recept na jelení kýtu, který je ideální pro slavnostní příležitosti. Chuť masa je umocněna použitím koření a dlouhým dusením.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Maso:

  • 1 kg jelení kýty Přidáno do
  • 2 ks mrkve Přidáno do
  • 1 ks Petržel Přidáno do
  • 1 ks celer Přidáno do
  • 80 g slaniny Přidáno do
  • mletý pepř Přidáno do
  • 1 kl celého jalovce Přidáno do
  • 200 ml bílého vína Přidáno do
  • 1 kl Soli Přidáno do

Marináda:

  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 1 ks Petržel Přidáno do
  • 12 ks celeru Přidáno do
  • 2 ks bobkové listy Přidáno do
  • 3 kuličky celého pepře Přidáno do
  • 4 Lžíce ocet Přidáno do
  • 4 Lžíce olej Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Marináda - oloupejte cibuli, celer a vše nakrájejte.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a celer. Přidejte bobkový list, zrnka pepře, hřebíček, tymián a zalijte octem.

3. Krok

Jelení kýtu očistíme, přelijeme ještě teplou marinádou a necháme odležet do druhého dne.

4. Krok

Slaninu nakrájejte na kostičky, rozpusťte ji v pekáči a přidejte kořenovou zeleninu, jalovcové bobule a kuličky pepře. Maso osolíme, vložíme do pekáče a opečeme ze všech stran.

5. Krok

Opečené maso podlijeme vínem a trochou vody a dusíme doměkka.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty