INZERCE
Dýňový džem s pomerančovo-skoricovou příchutí
Netradiční chuť, něco mezi podzimem a Vánocemi.
INZERCE
Ingredience
porce
7
- 1 kus dýně
- 2 kus gelfix
- 0.7 kg cukr
- 5 pl skořice
- 3 kus pomeranč
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Dýni vyčistíme, odstraníme vnitro se semeny a nakrájíme na menší kusy.
2. Krok
Dýni vaříme větším hrnci asi 20 minut nebo dokud nezměkne. Poté ji rozmixujeme, pokud zůstanou nějaké kousky, nevadí. Vymačkáme pomeranče, přidáme skořici, cukr, necháme zakypřit. Postupně přidáme gelfixy podle množství dýně.
3. Krok
Ještě horký džem nalijeme do čistých skleněných sklenic, dobře utáhneme, otočíme víčkem dolů a tak necháme vychladnout.