INZERCE
Zdroj: Olga Kriger from Canva
Domácí broskvový kompot
Broskvový kompot recept je tradiční český recept, ideální pro využití přebytečných broskví ze zahrádky nebo trhu. Je perfektním osvěžením v horkých letních dnech nebo sladkým zakončením jídel během celého roku.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 1 kg broskví
- 200 g cukru
- 1 l vody
- 1 citron
- řízků z vanilkového lusku
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Broskve důkladně omyjte, rozkrojte na poloviny a vyjměte jim pecky.
2. Krok
V hrnci přiveďte k varu vodu s cukrem. Dochutíme nastrouhanou kůrou a šťávou z citronu, případně půlkou vyškrábaného vanilkového lusku.
3. Krok
Do připraveného sirupu vložte broskve a vařte je na mírném ohni cca 15 minut.
4. Krok
Hotový kompot plněte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte a obráceně nechte vychladnout. Skladujte v chladu a tmě. Kompot z broskví je hotový!