INZERCE

Zdroj: Olga Kriger from Canva

Domácí broskvový kompot

Broskvový kompot recept je tradiční český recept, ideální pro využití přebytečných broskví ze zahrádky nebo trhu. Je perfektním osvěžením v horkých letních dnech nebo sladkým zakončením jídel během celého roku.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 1 kg broskví Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
  • 1 citron Přidáno do
  • řízků z vanilkového lusku Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Broskve důkladně omyjte, rozkrojte na poloviny a vyjměte jim pecky.

2. Krok

V hrnci přiveďte k varu vodu s cukrem. Dochutíme nastrouhanou kůrou a šťávou z citronu, případně půlkou vyškrábaného vanilkového lusku.

3. Krok

Do připraveného sirupu vložte broskve a vařte je na mírném ohni cca 15 minut.

4. Krok

Hotový kompot plněte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte a obráceně nechte vychladnout. Skladujte v chladu a tmě. Kompot z broskví je hotový!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty