Boží milosti podle babičky
Vstupte do dědictví rodinných receptů s jednoduchými božími milostmi podle naší babičky
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 75 g cukru
- 50 g másla
- 1 vejce
- 7 g suchého droždí
- špetka soli
- Náplň podle preference třešně
- Meruňky
- švestky
- povidla atd
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte kvásek. Vejce rozšlehejte v misce. Přidejte cukr, rozpuštěné máslo a mléko. Dobře promíchejte.
Do směsi přidejte mouku, suché droždí a špetku soli. Všechny ingredience důkladně promíchejte, až získáte vláčné těsto.
Přenesete těsto na pomoučenou pracovní plochu a hněťte ho asi 10 minut, dokud nedosáhnete elastického a hladkého těsta.
Vložte těsto zpět do mísy, přikryjte utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny, dokud zdvojnásobí svůj objem.
Když je těsto dokonale nakynuté, rozdělte ho na menší kousky a vyválejte je na tenké placky.
Na každou placku dejte lžíci oblíbené náplně a pevně je zavřete, vytvářejíce malé buchty. Ujistěte se, že okraje jsou pevně spojené.
Přenesete buchty na plech vyložený pečícím papírem a nechte je znovu kynout po dobu asi 30 minut.
Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C.
Před pečením buchty potřete rozšlehaným vejcem pro lesklý povrch.
Pečte buchty v předehřáté troubě po dobu 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a propečené.
Po vyjmutí z trouby nechte buchty trochu vychladnout a posypte je moučkovým cukrem.
Boží milosti podle babičky jsou hotové k podávání! Můžete je servírovat teplé nebo studené a dopřát si sladký zážitek plný tradice a chuti.