Zdroj: FB: Varenie je radosť
Zelné placky z čerstvého zelí
Chutný a zdravý recept, který si zamiluje celá rodina. Zelné placky z čerstvého zelí jsou křupavé a plné lahodné chuti zelí. Nejlepší jsou ještě teplé.
Ingredience
- 500 g čerstvé zelí
- 2 kus velká vejce
- 120 g hladká mouka
- 1 kus velký stroužek česneku
- 1 kus menší cibule
- 3 Lžíce rostlinný olej
- 1 lžička sůl
- 1⁄2 lžička mletý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Zelí nakrájejte na tenké nudličky nebo ho nastrouhejte.
Vejce rozklepněte do misky, přidejte mouku, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
Přidejte zelí a opět dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojili.
Na pánvi rozehřejte olej. Malými naběračkami na něj kladte těsto a roztlačte ho do tvaru placky.
Placky opékejte z obou stran dozlatova. Pokud jsou placky příliš tlusté, propečou se pomaleji, takže je v případě potřeby můžete rozřezat.
Hotové placky vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte hned, dokud jsou ještě teplé.