Zdroj: DJClaassen from Canva
Zavařené hrušky
Zavařené hrušky recept jsou tradiční český dezert, který je oblíbený pro svou jednoduchost a chutnost. Hrušky jsou zavařeny v karamelovém sirupu, který dodává dezertu nezaměnitelnou chuť.
Ingredience
- 1 kg hrušek
- 500 g cukru
- šťáva z jednoho citronu
- Hřebíček a skořice dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Hrušky omyjeme, oloupeme a vykrojíme jádřince. Naskládáme je do sklenic.
Ve velkém hrnci připravíme cukrový sirup. Cukr rozpustíme na mírném ohni a přidáme citronovou šťávu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí úplně a výsledný sirup nebude mít zlatavou barvu. Přidáme hřebíček a skořici.
Sirupem zalijeme hrušky ve sklenicích. Sklenice uzavřeme a vložíme do většího hrnce s vodou. Zavařujeme při teplotě 80-90°C po dobu cca 60 minut.
Po zavaření necháme sklenice s hruškami zchladnout. Skladujeme je na chladném a tmavém místě.
Před podáváním hrušky necháme je alespoň týden odležet, aby se plně rozvinuly jejich chutě. Recept na zavařené hrušky je u konce!