Zdroj: Pixabay
Výborné kuřecí Kung Pao
Kuře Kung Pao je populární čínské jídlo, které se vyznačuje svou pikantností a chrupavostí. Skládá se z kuřecího masa, arašídů, chilli papriček a zeleniny, vše smažené a podávané s omáčkou na bázi sójové omáčky a rýžového octa.
Ingredience
- 300 g kuřecího masa
- 100 g pražených arašídů
- 2 Lžíce rýžového octa
- 2 Lžíce sojové omáčky
- 1 Lžíce sezamového oleje
- 1 lžička moučkového cukru
- 2 Lžíce kukuřičného škrobu
- 1 velká červená paprika
- 1 velká zelená paprika
- 2 chilli papričky
- 3 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 cibule
- sůl
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a přidáme kukuřičný škrob, sůl podle chuti a sezamový olej. Dobře promícháme a necháme marinovat 15 minut.
Mezitím si připravíme omáčku smícháním sójové omáčky, rýžového octa a cukru. Vše dobře promícháme.
V woku nebo velké pánvi rozehřejeme trochu oleje a přidáme chilli papričky, zázvor a česnek, smažíme 1-2 minuty.
Přidáme kuřecí maso a smažíme dozlatova.
Přidáme papriky a cibuli a smažíme dalších 5 minut.
Nakonec přidáme omáčku a pražené arašídy a promícháme, krátce povaříme do zhoustnutí omáčky.
Kuřecí Kung Pao podáváme s vařenou rýží. Kuřecí kung pao recept je u konce!