Vietnamská polévka Pho Bo
Klasická vietnamská polévka Pho bo se připravuje z hovězích kostí a hovězího masa. Je doplněna rýžovými nudlemi.
Ingredience
Buřt
- 2 ks Good a Gather pho polévkový starter
- 1 pl Olej na vaření
- 800 g hovězí kosti
- 2 ks středně velká cibule
- 3 pl rybí omáčka
Ostatní suroviny
- 1 ks rýžové nudle
- bazalka
- Fazole klíčky
- limetka
- Hoisin omáčka
- 200 g hovězí zadní
Nejnovější letáky
Postup
Začneme přípravou cibule. Oloupeme ji a nakrájíme na kolečka.
Zdroj: Youtube
V hrnci rozehřejeme olej a opečeme kolečka cibule z každé strany, zhruba 4 minuty.
Zdroj: Youtube
Mezitím, co se cibule opéká, si předehřejeme hovězí kosti.
Zdroj: Youtube
Poté kosti vyjmeme z hrnce a přidáme je k opečené cibulce.
Zdroj: Youtube
Do hrnce vlijeme oba kartony startéru Pho. Přikryjeme pokličkou a vaříme na slabém ohni přibližně 20 až 25 minut.
Zdroj: Youtube
Pokud se vývar vaří, připravíme dle návodu na obalu rýžové nudle.
Zdroj: Youtube
Hověziné maso - zadní steak (round steak) nakrájíme na velmi tenké nudličky. Maso se nepovaří, surové se přidává do polévky a zaleje horkým vývarem.
Zdroj: Youtube
Po 25 minutách vaření polévky do vývaru přidáme rybí omáčku a promícháme.
Servírování Do misky vložíme uvařené nudle, položíme na ně syrové plátky masa a zalijeme povrch horkým vývarem. Na vrch položíme kolečka cibule, listy bazalky, kolečka limetky a hrst výhonků fazolí.
Zdroj: Youtube