INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Vařené hříbky

Vařené hříbky připravuji každý rok během houbařské sezóny.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 1 kg Suché houby Přidáno do
  • 112 l vody Přidáno do
  • ocet Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Hříbky důkladně omyjte a vložte do velkého hrnce.

2. Krok

Připravené houby podle chuti osolte. Na 1 kg hříbků stačí jedna vrchovatá lžíce soli.

3. Krok

Zalijte houby vodou tak, aby byla půl centimetru nad houbami.

4. Krok

Poté přiveďte houby a vodu k varu a nechte je 10 minut vařit. Poté vodu slijte.

5. Krok

Houby zalijte zbylou vodou a octem a znovu je přiveďte k varu, tentokrát je vařte 15 minut.

6. Krok

Horké hříbky s vývarem vložte do předem sterilizovaných sklenic téměř po okraj.

7. Krok

Těsně před vařením přidejte do sklenic ocet - podle chuti a podle toho, jak kyselé houby máte rádi. Uzavírejte klasicky jako všechny okurky, tj. ve sterilovaných sklenicích a s pevně uzavřeným víčkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty