INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Vařené hříbky
Vařené hříbky připravuji každý rok během houbařské sezóny.
INZERCE
Ingredience
porce
2
- 1 kg Suché houby
- 11⁄2 l vody
- ocet
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Hříbky důkladně omyjte a vložte do velkého hrnce.
2. Krok
Připravené houby podle chuti osolte. Na 1 kg hříbků stačí jedna vrchovatá lžíce soli.
3. Krok
Zalijte houby vodou tak, aby byla půl centimetru nad houbami.
4. Krok
Poté přiveďte houby a vodu k varu a nechte je 10 minut vařit. Poté vodu slijte.
5. Krok
Houby zalijte zbylou vodou a octem a znovu je přiveďte k varu, tentokrát je vařte 15 minut.
6. Krok
Horké hříbky s vývarem vložte do předem sterilizovaných sklenic téměř po okraj.
7. Krok
Těsně před vařením přidejte do sklenic ocet - podle chuti a podle toho, jak kyselé houby máte rádi. Uzavírejte klasicky jako všechny okurky, tj. ve sterilovaných sklenicích a s pevně uzavřeným víčkem.