INZERCE

Zdroj: Youtube

Slovenské lokše recept

Bramborové lokše jsou bramborové placky, které se tradičně vždy připravovaly především na Slovensku a také na jižní Moravě. Je to skvělý klasický pokrm i pro vaše děti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g uvařených a nastrouhaných brambor Přidáno do
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • máslo Přidáno do
  • cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Nejprve brambory omyjte a nechte ve slupce.

2. Krok

Vložte brambory do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené.

3. Krok

Přidejte trochu soli a přiveďte k varu.

4. Krok

Jakmile voda začne vařit, snižte teplotu na střední a nechte brambory vařit po dobu 20-30 minut, dokud nejsou měkké.

5. Krok

Poté odstraňte hrnec z plotny a nechte brambory vychladnout.

6. Krok

Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte je na jemném struhadle.

7. Krok

Přidejte hladkou mouku a špetku soli a vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

8. Krok

Z těsta vytvořte váleček a rozdělte ho na 8 stejně velkých dílků.

9. Krok

Každý dílek těsta vyválejte na tenkou placku, o průměru cca 20 cm.

10. Krok

Na suché pánvi placky smažte z obou stran pěkně do zlatova.

11. Krok

Hotové lokše potřete máslem a posypte cukrem.

12. Krok

Pokud chcete mít lokše měkčí, můžete do těsta přidat vajíčko a trochu mléka. Dobrá varianta jsou lokše s povidly.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty