Skvělé zelňačky
Jednoduché a chutné jídlo, jak ho připravovala ještě moje babička. Rychlé, levné jídlo, které se dá jíst na slano i na sladko.
Ingredience
- 11⁄2 kg bílé zelí
- 500 g těstoviny
- olej
- mletý černý pepř
- voda
- Sůl
Nejnovější letáky
Postup
Nahrubo nastrouháme čerstvou zelí. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a přidáme zelí. Osolíme, promícháme a pokryté necháme na menším ohni, aby zelí zmenšovala svůj objem. Následně zelí podlijeme vodou, zakryjeme a necháme dovest k měkkosti.
Když je zelí měkké, rychle ho sem tam orestujeme. Pokud přidáte trochu oleje, opeče se rychleji a snadněji. Nakonec přidáme černý pepř podle chuti, promícháme a necháme stranou, dokud si nevaříme těstoviny.
Nakonec jen smícháme zelí s těstovinou a můžeme podávat :-) Tyto placky mohou být slané i sladké. Pokud je chcete jíst sladké, nepřidávejte černý pepř a přidejte jen trochu soli. Přeji dobrou chuť!!!
Další mé recepty najdete také na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube