INZERCE

Škoricové rolky

Špaldové škoricové rolky s vlašskými ořechy.

INZERCE

Ingredience

porce
15
  • 250 g špaldové hrubé mouky Přidáno do
  • 150 ml mléko Přidáno do
  • 50 g hnědý cukr Přidáno do
  • 2 žloutek Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 40 g rozpuštěné máslo Přidáno do
  • 50 g Balíček třtinového cukru balíček skořicového cukru (není povinný) Přidáno do
  • 2 čl skořice Přidáno do
  • 1 pro tření Vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Do vlhkého mléka rozdrobíme kvasnice, 20g třtinového cukru a 50g mouky. Pořádně promícháme a necháme kvásek kynout na teplém místě 10-15min.

2. Krok

Poté do velké mísy přidáme zbytek mouky (200g), třtinového cukru (30g), žloutky, vykynutý kvásek a pořádně promícháme. Přidáme změklé máslo, špetku soli a ještě jednou promícháme.

3. Krok

Vypracované těsto přidáme do (skleněné) mísy a zakryjeme ho potravinářskou fólií na hodinu.

4. Krok

Když se nám těsto zvětšilo svůj objem, tak si ho přeložíme na pomoučenou plochu.

5. Krok

Rozválíme ho na obdélník a potřeme ho rozpuštěným máslem.

6. Krok

Posypeme třtinovým (můžeme i skořicovým) cukrem, mletou skořicí, nasekanými ořechy a těsto svineme do rolády.

7. Krok

Pomocí nože nakrájíme asi 1-1,5 cm slimáky.

8. Krok

Snekové přeložíme na plech, který je vyložený papírem, a necháme ještě zkysnout na 30 minut.

9. Krok

Hlemýždě potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě cca 20-25 min. na 180 stupňů.

10. Krok

Dobrou chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty