Škoricové rolky
Špaldové škoricové rolky s vlašskými ořechy.
Ingredience
- 250 g špaldové hrubé mouky
- 150 ml mléko
- 50 g hnědý cukr
- 2 žloutek
- špetka soli
- 40 g rozpuštěné máslo
- 50 g Balíček třtinového cukru balíček skořicového cukru (není povinný)
- 2 čl skořice
- 1 pro tření Vejce
Nejnovější letáky
Postup
Do vlhkého mléka rozdrobíme kvasnice, 20g třtinového cukru a 50g mouky. Pořádně promícháme a necháme kvásek kynout na teplém místě 10-15min.
Poté do velké mísy přidáme zbytek mouky (200g), třtinového cukru (30g), žloutky, vykynutý kvásek a pořádně promícháme. Přidáme změklé máslo, špetku soli a ještě jednou promícháme.
Vypracované těsto přidáme do (skleněné) mísy a zakryjeme ho potravinářskou fólií na hodinu.
Když se nám těsto zvětšilo svůj objem, tak si ho přeložíme na pomoučenou plochu.
Rozválíme ho na obdélník a potřeme ho rozpuštěným máslem.
Posypeme třtinovým (můžeme i skořicovým) cukrem, mletou skořicí, nasekanými ořechy a těsto svineme do rolády.
Pomocí nože nakrájíme asi 1-1,5 cm slimáky.
Snekové přeložíme na plech, který je vyložený papírem, a necháme ještě zkysnout na 30 minut.
Hlemýždě potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě cca 20-25 min. na 180 stupňů.
Dobrou chuť.