:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/f5AdNYaNx-Gu2eULjMok/162dac13f47c13b60a3de29fa9f616.jpeg)
Salát s kuřecím satay a granátovým jablkem
Kuřecí satay nemusí být vždy jen na špízu. Vojtěch Poštulka si pro vás připravil rychlý recept na klasickou verzi tohoto úžasného masa, voňavého po opečených arašídech s chilli. Kuřecí satay spojil s lehkým salátem, který se perfektně hodí k zahradní gril
Ingredience
- 2 stehenní kuřecí řízky bez kůže nebo použijeme i jiný druh masa
- krůtí např prsa pro dietnější verzi
- 1 lžička koření Tandoori
- 1⁄4 lžíce mletého koriandru
- 1 Hřebíček jemně nasekaný česneku
- 1 lžička čistého medu
- 1 Lžíce chili sladké omáčky
- 1 Lžíce limetkové šťávy
- 1 Lžíce křupavého arašídového másla
- 1⁄4 chilli čerstvé papričky
- nebo sezamový slunečnicový olej na pečení
- 2 srdíčka ze salátu Little Gem nakrájená na měsíčky
- a rozpůlené nakrájené na tenké nudličky
- 1 The Onion červená rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
- hrstka čerstvého koriandru nasekaného nahrubo
- jablka semínka z granátového
- Sůl mořská vločková
Nejnovější letáky
Postup
1
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/f5AdNYaNx-Gu2eULjMok/7fc9b44ce15f80e1a07bc1b47cfdf8.jpeg)
Do misky nasypeme sladkou chilli omáčku, arašídové máslo, med, čerstvé chilli, nakrájený česnek a koření. Dobře promícháme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/f5AdNYaNx-Gu2eULjMok/1473e987e7d440ecfb2b0db02addd9.jpeg)
Kuřecí stehna očistíme a naporcujeme, pokud je máme v celku, jinak maso rozkrojíme vodorovně na polovinu, abychom získali celkem 4 filety, poté naložíme do marinády a dobře promícháme, aby se obalila po všech stranách masa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/f5AdNYaNx-Gu2eULjMok/d9635f638fe0e397a72686ec50476f.jpeg)
Dáme do lednice alespoň na 1 hodinu nebo přes noc, aby chutě pronikly do kuřete. Zbytek marinády necháme stranou na dresink.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/f5AdNYaNx-Gu2eULjMok/f8b77ee1ca20bef3ed35e54aea56e1.jpeg)
Jakmile bude maso odleželé, můžeme se pustit do jeho přípravy na grilu nebo pánvi. Pánev lehce vymažeme trochou oleje a necháme zahřát, aby se maso pěkně zatáhlo, ale nepřilepovalo se.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/f5AdNYaNx-Gu2eULjMok/4dd7095955c0c67b3c7562b41486b6.jpeg)
Kuře vložíme na pánev a opečeme ho zprudka z obou stran, poté ztlumíme plamen a pod poklicí 5–6 minut necháme podusit, dokud nebude dostatečně upečené. Maso by ale mělo zůstat šťavnaté a měkké.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/f5AdNYaNx-Gu2eULjMok/f1feeebb23d05a92dcfa2b764de840.jpeg)
Poté opečené maso odstavíme a přikryté ho na několik minut necháme odpočinout, než ho nakrájíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/f5AdNYaNx-Gu2eULjMok/4af354d904cbdd5790838e394fa9db.jpeg)
Zatímco kuře odpočívá, natrháme si salát na menší kousky, nakrájíme okurku, cibulku, koriandr a vyloupeme granátové jablko (pokud je oloupeme ponořené do studené vody, nebude z nich šťáva stříkat na všechny strany). Vše postupně naskládáme na talíře.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/f5AdNYaNx-Gu2eULjMok/3ed15eca5b55fc4c1a4a3cfdc96683.jpeg)
Salát přelijeme lžící odložené omáčky. Kuře naporcujeme a navršíme na salát a lžičkou přelijeme zbývající omáčkou. Jíme, dokud je kuře teplé. Nakonec ještě zasypeme čerstvým koriandrem a zbývajícím granátovým jablkem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/f5AdNYaNx-Gu2eULjMok/1f3c79fb50490fbaf18062d0cc94b6.jpeg)