Zdroj: Freepik
Ruský salát Olivier
Ruský salát, známý také jako salát Olivier, je tradičním ruským pokrmem, který se obvykle podává při oslavách. Je kombinací různých zelenin a proteinů, které jsou spojeny v majonéze.
Ingredience
Salát
- 200 g vařené brambory
- 200 g mrkev
- 200 g hrách
- 200 g nakládané okurky
- 200 g jablko
- 200 g kuřecí prsa
- 3 vajíčka
Oblékání
- 200 ml majonéza
- 1 polévková lžíce citronová šťáva
- 1 štipka sůl
- 1 štipka paprika
Nejnovější letáky
Postup
Připravte a uvařte všechny ingredience pro salát. Uvařte brambory a mrkev ve vroucí vodě, dokud nezměknou. Uvařte hrášek, dokud neni měkký. Uvařte kuřecí prsa ve vroucí vodě, dokud nejsou plně uvařené. Natvrdo uvařte vejce. Nechte všechny ingredience úplně vychladnout, než je nakrájíte na kostky.
Všechny ingredience na salát nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte je v velké misce.
V malé misce smíchejte majonézu, citronovou šťávu, sůl a pepř, abyste vytvořili dresink.
Přelijte dresink přes ingredience salátu ve velké míse. Míchejte, dokud nebudou všechny ingredience pokryty dresinkem.
Salát podávejte okamžitě nebo ho nechte v lednici hodinu před podáváním.