INZERCE

Zdroj: Cachaco via Adobe Stock

Rosenkohlový guláš

Hřejivý a výživný rosenkohlový guláš, který je perfektní na studené zimní dny. Tento guláš je jednoduché jídlo, připravené z čerstvého růžičkového zelí, brambor a kostek šunky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Růžičková kapusta Přidáno do
  • 300 g Brambory Přidáno do
  • 200 g Nakrájená šunka Přidáno do
  • 1 Kus Cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 112 l kuřecí vývar Přidáno do
  • 12 KL Mletý muškátový oříšek Přidáno do
  • 2 zvazek Tymián Přidáno do
  • 1 Štipka sůl a pepř Přidáno do
  • 1 střední mrkev Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

1. Na přípravu vývaru z růžičkové kapusty nejprve připravte růžičkovou kapustu a brambory: Růžičkovou kapustu očistěte a rozpůlte. Brambory a mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

2. Krok

2. Osmažte cibuli a šunku: Cibuli oloupejte a nasekejte na jemno. V hrnci rozpalte olivový olej a v něm osmažte cibuli a šunku.

3. Krok

3. Přidat zeleninu: Do hrnce přidat růžičkový kapustu, mrkev a brambory a krátce orestovat.

4. Krok

4. Přilijte vývar: Vývar nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte tymián a muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.

5. Krok

5. Nechat probublávat: Nechte polévku bublat přibližně 30 minut, dokud nejsou brusinky a brambory měkké.

6. Krok

6. Servírování: Ochuťte brusinkový guláš a případně dochuťte. Podávejte horké a užívejte si.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty