Zdroj: Cachaco via Adobe Stock
Rosenkohlový guláš
Hřejivý a výživný rosenkohlový guláš, který je perfektní na studené zimní dny. Tento guláš je jednoduché jídlo, připravené z čerstvého růžičkového zelí, brambor a kostek šunky.
Ingredience
- 500 g Růžičková kapusta
- 300 g Brambory
- 200 g Nakrájená šunka
- 1 Kus Cibule
- 2 Lžíce olivový olej
- 11⁄2 l kuřecí vývar
- 1⁄2 KL Mletý muškátový oříšek
- 2 zvazek Tymián
- 1 Štipka sůl a pepř
- 1 střední mrkev
Nejnovější letáky
Postup
1. Na přípravu vývaru z růžičkové kapusty nejprve připravte růžičkovou kapustu a brambory: Růžičkovou kapustu očistěte a rozpůlte. Brambory a mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
2. Osmažte cibuli a šunku: Cibuli oloupejte a nasekejte na jemno. V hrnci rozpalte olivový olej a v něm osmažte cibuli a šunku.
3. Přidat zeleninu: Do hrnce přidat růžičkový kapustu, mrkev a brambory a krátce orestovat.
4. Přilijte vývar: Vývar nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte tymián a muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.
5. Nechat probublávat: Nechte polévku bublat přibližně 30 minut, dokud nejsou brusinky a brambory měkké.
6. Servírování: Ochuťte brusinkový guláš a případně dochuťte. Podávejte horké a užívejte si.