Zdroj: Natalia Fedorova from Getty Images
Recept na vánoční perníčky s medem
Každé Vánoce se neobejdou bez vůně čerstvě upečených perníčků. Perníčky jsou křehké, voňavé a plné vánočního koření. Lze je zdobit polevou nebo polévat čokoládou. Jsou jako stvořené pro prosincové odpoledne s šálkem horkého čaje.
Ingredience
- 350 g Pšeničná mouka
- 125 g Máslo
- 1 ks Vejce
- 100 g Cukr
- 150 g med
- 1 čajová lžička Jedlá soda
- 2 čajové lžičky Perníkové koření
Nejnovější letáky
Postup
Mouku prosejeme do velké mísy, přidáme cukr, jedlou sodu a perníkové koření. Vše smíchejte dohromady.
Uprostřed mísy udělejte důlek a přidejte med, vejce a máslo. Z ingrediencí uhněťte hladké těsto. Podle mých zkušeností se těsto lépe hněte, pokud je máslo měkké, proto ho vyndejte z lednice o něco dříve.
Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do fólie a dejte asi na 2 hodiny do lednice.
Po této době těsto rozválejte na tloušťku asi 5 mm a vykrajujte libovolné tvary. V této fázi vám mohou pomoci vaše děti - ty moje to vždycky dělaly rády.
Vykrájené sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních asi 12-15 minut. Perníčky by měly být lehce propečené, ale ne příliš, aby nebyly suché.
Hotové perníčky lze zdobit polevou nebo čokoládovou polevou, ale stejně dobře chutnají i bez ní.