INZERCE

Zdroj: Natalia Fedorova from Getty Images

Recept na vánoční perníčky s medem

Každé Vánoce se neobejdou bez vůně čerstvě upečených perníčků. Perníčky jsou křehké, voňavé a plné vánočního koření. Lze je zdobit polevou nebo polévat čokoládou. Jsou jako stvořené pro prosincové odpoledne s šálkem horkého čaje.

INZERCE

Ingredience

porce
40
  • 350 g Pšeničná mouka Přidáno do
  • 125 g Máslo Přidáno do
  • 1 ks Vejce Přidáno do
  • 100 g Cukr Přidáno do
  • 150 g med Přidáno do
  • 1 čajová lžička Jedlá soda Přidáno do
  • 2 čajové lžičky Perníkové koření Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Mouku prosejeme do velké mísy, přidáme cukr, jedlou sodu a perníkové koření. Vše smíchejte dohromady.

2. Krok

Uprostřed mísy udělejte důlek a přidejte med, vejce a máslo. Z ingrediencí uhněťte hladké těsto. Podle mých zkušeností se těsto lépe hněte, pokud je máslo měkké, proto ho vyndejte z lednice o něco dříve.

3. Krok

Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do fólie a dejte asi na 2 hodiny do lednice.

4. Krok

Po této době těsto rozválejte na tloušťku asi 5 mm a vykrajujte libovolné tvary. V této fázi vám mohou pomoci vaše děti - ty moje to vždycky dělaly rády.

5. Krok

Vykrájené sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních asi 12-15 minut. Perníčky by měly být lehce propečené, ale ne příliš, aby nebyly suché.

6. Krok

Hotové perníčky lze zdobit polevou nebo čokoládovou polevou, ale stejně dobře chutnají i bez ní.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty